Maskers

Waarom zou je willen leven in leugens en maskers dragen? Is het niet veel fijner om je eigen leven te leiden en jezelf niet te hoven verstoppen? Ik persoonlijk zou zelf niet zo willen leven en daarom leef ik ook daar naar. Tuurlijk we hebben allemaal wel eens een leugen verteld, maar dat bedoel ik niet. Ik bedoel meer wanneer je bijvoorbeeld in een relatie zit en doet alsof alles goed is. Wat is daar nou fijn aan?

Ten eerste je kan niet volledig jezelf zijn en je houdt alleen maar jezelf voor de gek. Je weet dat het over is maar eigenlijk ga je door. Alleen maar omdat je wellicht afhankelijk bent. Alleen niemand is afhankelijk van een ander, al denken veel mensen dit wel. Ze denken dat ze het zelf niet kunnen en daarom blijven ze in een leugen leven waarvan ze denken dat het goed is. Alleen ik denk dat het niet goed is om in een leugen te leven en het maakt jezelf alleen maar kapot.

Op het moment dat jij voelt dat iets niet meer goed is, luister daar dan naar en doe niet alsof het goed is. Dit maakt jezelf niet gelukkig en het bevorderd al helemaal niet je eigen groei. Het staat je eigenlijk alleen maar in de weg, want je accepteert niet dat dingen soms gewoon ophouden. Je blijft proberen, proberen en proberen alleen je bent er niet gelukkig door.

Ik denk namelijk wanneer je gelukkig wil zijn dat je naar je innerlijke zelf moet luisteren. Het is niet dat je dan zelfingenomen ben maar je mag zeker wel voor jezelf opkomen. Hierdoor hoef je niet in een relatie te blijven omdat de maatschappij iets vindt. Jouw geluk staat namelijk voorop want als jij niet gelukkig ben dan merkt je omgeving dit ook. Vaak heb je niet door wat voor impact het heeft op jezelf, totdat je het beseft. Het is niet de bedoeling dat je mensen pleased en doe wat zij willen. In het leven is het geven en nemen maar het is niet alleen maar geven. Leer een balans vinden in je leven en zorg dat je gezonde grenzen aangeeft.

Leer voor jezelf opkomen en laat je niet neer halen door andere mensen. Maak jezelf niet wijs dat je niets waard ben en blijf vooral niet ergens hangen omdat je denkt dat je het niet alleen kan. Weet dat je het altijd alleen kan want je bent een persoon die prima voor zichzelf kan zorgen. Enige wat je moet doen is geloven in jezelf. Weet dat je niet afhankelijk ben van een ander. De enige waar je afhankelijk van ben is van jezelf en dat is ook de enige persoon die je gelukkig kan maken.

Veel mensen voelen zich ook aangevallen wanneer je aangeeft dat je aan jezelf moet denken want dan ben je egoïstisch. Je bent niet egoïstisch maar je zorgt goed voor jezelf, hierdoor kan je ook goed zorgen voor de dierbare om je heen. Veel mensen geloven niet dat dit impact heeft op je omgeving en daarom willen ze het niet weten. Daarom blijven ze in een leugen leven en houden zichzelf voor de gek. Hierdoor leven deze mensen met een masker op en doen ze alsof ze het gemaakt hebben terwijl ze van binnen eigenlijk dood gaan van het ongelukkige gevoel dat ze voelen.

Ik hoop dat mensen leren te beseffen dat het leven niet perfect hoeft te zijn en dat je voor jezelf op mag komen en dat je om jezelf moet geven om het beste uit jezelf te kunnen halen. Dat je hierdoor ook je omgeving het beste kan geven en dat je meer gewaardeerd wordt wanneer je dit doet. Zolang jij dingen toelaat die jij niet wil, zullen mensen je niet behandelen zoals jij wil maar eigenlijk gewoon schijt aan je hebben.

Wees wie jij ben en hou van jezelf. Vergeet dat nooit.
25 jan 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Saducoja
Saducoja, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende