Intuïtie en gedragingen

Ik heb het afgelopen jaar een hoop meegemaakt of eigenlijk herbeleefd. Ik merk dat ik mijn intuïtie erg in de steek heb gelaten en dat ik niet op mezelf vertrouwde. Ik merk dat ik meer op mezelf moet vertrouwen. Ik ben namelijk wel wat waard, ook al dacht ik altijd dat ik het niet was.

Ik dacht altijd dat ik maar iemand was die haar ding deed en dat het normaal is hoe mensen mij behandelen. Alleen het is niet normaal hoe mensen mij behandelde. Mensen dachten dat zij de controle over mij hadden maar dat hebben zij niet. Deze mensen moeten leren om met hun eigen problemen te dealen. Ook om op zichzelf te focussen dan op andere. Zij weten niet hoe zij van zichzelf moeten houden dus zoeken zij constant naar bevestiging van een ander.

Doordat zij een bevestiging nodig hebben willen zij mensen manipuleren in hun eigen wegen om zo de controle te houden. Alleen vergeten zij een ding, je kan geen controle hebben over hoe mensen over je denken. Het aller belangrijkste is hoe jij over jezelf denkt. Niet wat een ander denkt.

Ik heb dit wel geleerd in de afgelopen tijd en ik heb mezelf ook zeker voorgenomen om mijn intuïtie meer te volgen. Gezien mijn intuïtie het nog nooit aan het verkeerde eind heeft gehad. Tot nu toe vertelde mijn intuïtie altijd de waarheid.

Tijdens deze reis naar mezelf heb ik ook geleerd dat iedereen zijn schaduwkanten heeft en dat iedereen zijn goede kant heeft. Je krijgt vaak wat jezelf uitstraalt of hoe jezelf handelt. Als je mensen verkeerd behandeld wordt jezelf ook verkeerd behandeld. Zo werkt het nou eenmaal, maar dan is het niet de bedoeling om in een slachtofferrol te gaan zitten maar om te leren van hetgeen wat er gebeurd.

Veel van de dingen die ik herbeleefde was omdat ik ze niet verwerkt had. Ik merkte dat ik er nog op reageerde en hierdoor bepaalde gedragingen had. Ik was defensief en voelde mij gauw aangevallen. Terwijl ik hier eigenlijk geen reden voor had, want de persoon zelf had mij nooit iets aangedaan. Zodra ik deze gedragingen ging herkennen ben ik ze gaan observeren en ben ik nagegaan waar deze gedragingen vandaan kwamen. Zo kwam ik er achter dat ik nog wat dingen diende los te laten.

Sinds ik hiermee ben begonnen merk ik dat ik enorm aan het groeien ben en dat ik mezelf steeds beter ga voelen. Hierdoor draag ik steeds minder wrok of dergelijke bij me en vind ik steeds meer vrede. Ik ben nog steeds blij met de keuzes die ik gemaakt heb en ik weet dat het voor eigen bestwil is. Ik moest dingen doorbreken zoals mijn werk, mijn relatie en vriendschappen. Niet alle vriendschappen waren bestemd om te blijven. Deze vriendschappen hebben mij veel geleerd en ik koester de momenten maar het is beter om onze wegen te scheiden omdat we toch niet bij elkaar passen. Gezien ik groei en zij stil blijven staan en niet bereidt zijn om te groeien.

Ik heb ook geleerd om mensen te vergeven ook al zeggen ze geen sorry. Het is niet voor hun en ik spreek hun gedragingen niet goed maar ik moet verder dus ik moet ze vergeven voor mijzelf. Ik wil verder en niet blijven hangen in iets wat er gebeurd is. Dat is het verleden en het verleden kan je niet wijzigen. Je kan er alleen van leren en jezelf verbeteren waar dit nodig is. Leer de lessen van de dingen die je overkomen en sta open voor verandering.

Probeer deze verandering ook niet tegen te gaan want je groei is belangrijk en doordat je groeit leer je beter om te gaan met je omgeving. Hierdoor leer je dat niet altijd alles is zoals het lijkt.

Vergeet nooit dat het belangrijk is om voor jezelf te kiezen, geen nee tegen jezelf te zeggen en vooral van jezelf te houden. Alleen zo kan je ook echt van een ander houden, want hoe weet je liefde te geven als je niet van jezelf houd?
13 jan 2020 - 136x gelezen
Profielfoto van Saducoja
Saducoja, vrouw, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende