Lieveheersbeestjes

Ik ga vandaag weer hardlopen, dus ik had mijn wekker vroeg gezet en nu ben ik aan het wachten tot mijn ontbijt verteerd en dat duurt altijd even. Ik kan steeds niet slapen, omdat ik over van alles nadenk en bang ben dat ik iets over het hoofd zie, wat mijn afstuderen betreft.
Zoals: dat de docent vergeten is mijn cijfer online in te voeren. Een vriendin appte me: 'Hé, heb je het mailtje gezien? Ga je je diploma nou ophalen of toch naar de ceremonie?' en ik appte terug: 'Wat?'.
'Mailtje?'
'Heb jij geen mailtje???' reageerde ze.
'Volgens mij staat mijn cijfer er niet eens op.'
En toen bleek dus dat ze me waren vergeten. Toen ben ik uit mijn bed geklommen om direct te mailen, want ja, als ik niet in juli afstudeer, moet ik van alles gaan regelen. De volgende dag stond het online en kreeg ik het verlossende mailtje. Ik kan vanaf zes november mijn diploma ophalen. Dat duurt nog effe.

Ik ben er achter gekomen waarom onze plantjes het niet zo goed doen. We hebben een witte vliegenplaag in onze kruiden. We hebben ook een stuk of twintig kruidenplantjes verspreid door de tuin, die naast de groenteplantjes staan, die het door nabijheid ook niet goed doen. Ik dacht nog: misschien kunnen we dit verhelpen, maar als ik mijn munt aanraak, vliegen er rond de twintig beestjes uit, dus, nee, alles is te ver heen. Daarnaast is de witte vlieg resistent tegen insecticiden: lieveheersbeestjes zijn je beste optie.

Ik heb letterlijk 1 lieveheersbeestje gezien in de hele tuin. Voor het idee heb ik hem verhuisd naar mijn munt. Ik weet niet of 'ie dat wel waardeerde. Maar nu ben ik vooruit aan het plannen naar volgend jaar; dan hoop ik dat mijn tuin veranderd is in een lieveheersbeestjesoase. Mijn eerste plan is het maken van een lieveheersbeestjeshuisje. Mijn vader wil alleen niet dat ik in mijn eentje ga zagen, dus ik weet niet wanneer dat plan in werking wordt gezet. Ik heb al wat dennenappels en een stuk hout verzameld. Ze zouden van houtsnippers houden, dus toen zei mijn vader: 'Dan neem je een stuk hout mee uit het bos.', dus ik heb het doodste stuk hout dat ik kon vinden meegenomen met de logica: Daar kan ik makkelijk snippers uit halen, maar dat was incorrecte logica, - hoe dan ook, dat stuk hout ligt al een paar dagen in de zon, nu klaar om verder verwerkt te worden.
Maar hé, je 22-jarige dochter vertrouw je niet met een zaag, natuurlijk. Ik heb wel een mes gekregen voor mijn verjaardag!
En dan ga ik vanaf februari/maart brandnetels en wat bloemen zaaien en bidden dat dat ze lokt en een catastrofe zoals dit jaar voorkomt. Volgens mij hebben we al langer last van die witte vlieg. Onze kruiden zijn altijd verkleurd. Alleen hebben we nu drie keer zoveel kruiden. Dat vindt die vlieg natuurlijk geweldig. En ik maar denken dat ik iets verkeerd doe. Ja, oké, ik had eerder geobsedeerd moeten zijn met lieveheersbeestjes, misschien. Het gaat echt een paradijs voor ze worden.

Ik kan me ook lang zorgen maken over mijn extra coronakilootje, terwijl ik ook wel weet dat ik meer eet als ik licht gestrest ben en dat ik de afgelopen maand amper was gaan sporten, maar, ja, ik zit er niet zo lekker door in mijn vel, dus daarom ga ik weer wat vaker hardlopen dan-
Dan nooit eigenlijk. Ik heb gewoon een maand niet gesport. Dat samen met het afronden van mijn scriptie ten tijde van een pandemie kan best tot een extra vetje leiden. En dat hoort niet zo erg te zijn, man, het is maximaal 1,5 kilo, maar ik vind dat ik dan weer helemaal een plan van aanpak moet bedenken en minstens twee keer in de week moet sporten en dan dus mijn wekker zo vroeg moet zetten en fruit moet eten en geen toetjes of tussendoortjes na het avondeten en meer yoga en-
Waarschijnlijk val ik vanzelf af als ik iets meer sport en niet elke keer dat ik boodschappen ga doen iets lekkers koop. Nou ja, een cheesecake grotendeels in mijn eentje opeten was misschien ook een fout.

Ik ben een beetje bang dat ik straks niet meer naar België op vakantie kan. Want ik kijk er erg naar uit.

Ik kreeg nog een mailtje van mijn master, dat we ons moeten oriënteren op een stage, maar nog niet moeten inschrijven, want in september krijgen we meer informatie over de eisen van stages.
Dus... Sorry, wat? Is het niet handig om eerst te weten wat je überhaupt zoekt, vóórdat je gaat zoeken?
Daar ga ik dan ook over nadenken.

Ik denk dat ik gewoon zaadjes ga bestellen, want je kan nu nog brandnetel zaaien.
22 jul 2020 - 501x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 22 jaar
ModeMode
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende