Leffe en Twilight

Mijn vader en ik hebben een insectenhuisje gemaakt. En daarmee bedoel ik dat mijn vader het meeste heeft gedaan; het meten en zagen en boren en vastnieten. Ik heb de schroeven aangegeven, het huisje gevuld en het gaas op maat geknipt. Voor de vulling had ik met een beitel houtsnippers gemaakt van een stuk hout, een stuk schors gebroken in kleinere stukjes en dode bladeren en dennenappels geraapt.
Nu hebben we een heel lomp huisje, gemaakt van dikke planken die vroeger een picknicktafel waren.
Recycling!

De vleesetende plant stond nog buiten van het zonnetje en het regenwater te genieten. Hij heeft ook lekker insecten kunnen eten. Ik kan concluderen dat we minstens één lieveheersbeestje in de tuin hadden. Hadden. Nu heeft de vleesetende plant huisarrest en staat hij weer op mijn kamer.
Hij deed het wel een stuk beter buiten. Hij kreeg een stuk of drie nieuwe bladeren en een nieuwe beker. Mijn kamer krijgt gewoon niet zoveel zon.

Ik heb volgens mij ook de sprinkhanen verjaagd met mijn knoflookwater. En mijn brandnetel en siernetel groeien lekker door. Het gaat weer wat beter in de tuin/dit huis.


Ik krijg waarschijnlijk een boete van Ome Duo. Ik had me eind juli uitgeschreven van mijn bachelor, want ik kreeg een mail waarin stond dat je dat moest doen, met 'let op!' ervoor, dus ik dacht: laat ik het maar gelijk doen. Nou, mijn nieuwe studie begint in september.
Duo denkt dan: oké, je studeert een maand niet, je moet je ov opzeggen. Ze sturen een mailtje waar alleen in staat dat je geen recht hebt op ov en dat je het stop moet zetten. Geen enkele argumentatie.
Ik denk; ha, je lult man, waar slaat dit op. Ik heb nog 17 maanden recht op ov. Ze hebben vast de inschrijving van mijn master nog niet verwerkt.

Toen kreeg ik nog een mailtje. Ik dacht: ik google wel even, Duo is immers op vakantie en niet bereikbaar op dit moment.
Een uitgebreide Googlesessie later heb ik geleerd dat als je langer dan een maand uitgeschreven staat van je studie, je geen recht hebt op ov en dat dus tijdelijk uit moet zetten. Ik mag het over een week weer aanzetten, ha-ha.
Eerst krijg ik mijn boete.

Ik vind het wel naar dat een overheidsinstantie je onvoldoende informeert over dat soort dingen. Als ik een boete krijg, wil ik eerst weten waarom ik die boete krijg, ik wil niet dat ik dat zelf helemaal op moet zoeken. Maar goed. Iedereen heeft wel eens problemen met Duo, lijkt het wel. En ik krijg mijn eerste boete!
Ik had niet eens gratis ov in die halve maand dat ik het 'ten onrechte' heb gebruikt.


Ik was vier dagen in België met een vriendin. Toevallig de vier dagen dat er een hittegolf was en het kwik rond de 35 graden aan tikte. We hebben dus twee volle dagen op het strand gelegen, evenals twee avonden. Daarnaast hebben we twee keer gewandeld en zijn we een paar uurtjes in Brugge geweest.
Brugge is heel leuk, maar niet als je overal een mondkapje moet dragen in een hittegolf, dus we dronken wat op een terras, - door de hitte was ik na een kleine Leffe Blond al aangeschoten - en daarna kochten we nog wat meer biertjes.

'Ik wil eigenlijk ook chocola voor een vriendin meenemen.' zei mijn vriendin nog.
'Dat gaat echt smelten.'
'Ja...'
Dan maar meer bier.

Ik kocht ook twee Leffe glazen, vanwege het stukje op de poot, dat vind ik zo mooi, eentje voor mijn vriend en eentje voor mij. En een grote fles Leffe erbij.
Dat waren de souvenirtjes.

We hebben ook drie delen van Twilight gezien, want ik had nog nooit Twilight gezien, en vier keer pasta gegeten. Pasta pesto en pasta met groenten en tomatensaus. Studentenkost. Het was wel praktisch, dat er al eten klaarstond na de hele dag op de strand liggen.
Ze verkochten op het strand Boules de Berlin. Met mijn universitaire kennis wist ik te begrijpen dat dat berliner bollen zijn. Er liep een meisje (met mondkapje) rond met een kar vol met die dingen. Met pudding en confiture. Mijn vriendin kocht er eentje en het smaakte als een te lang gebakken oliebol.

Dat was de eerste keer dat we met zijn tweeën op vakantie gingen en het ging allemaal best makkelijk. Het was alleen dat er én een pandemie én een hittegolf was, anders hadden we wel meer gedaan dan de helft van de tijd aan het strand liggen.


Volgens mijn vriend ben ik bruin geworden. Hij moest heel hard lachen omdat ik een witte driehoek op mijn bips heb staan, van waar mijn broekje zat. We hebben een Ikea-tafeltje in elkaar gezet en speciaalbiertjes gedronken. Ik had blijkbaar alleen maar zoet bier meegenomen uit Brugge. Zoet witbier en een zoete kriek. Dat vond 'ie wel jammer.
En morgen ga ik weer met twee andere vriendinnen naar Twente, naar nog een natuurhuisje. Ik hoop dat het dan wat lekkerder weer is dan het nu is.


Ik kijk nog steeds op tegen het online studeren. Zo zal ik een college van 9 tot 15 hebben elke vrijdag. En dat dan online. Ugghhhh.
Maar hé, pandemie, hè.
16 aug 2020 - 448x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 22 jaar
ModeMode
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende