Kruidentuintje

Zoals vaker werd ik wakker rond zes uur 's ochtends. Ik wist alleen niet dat het zes uur was. Mijn wekker deed het niet meer en ik staarde maar naar de donkere plek in de kamer waar eerst fluoriserend groen licht vandaan kwam. Mijn mobiel vertelde me dat het dus zes uur was.
Oh ja. Dit is mijn leven nu. Ik word tegenwoordig om zes uur wakker. Mijn slaapritme heeft zich zo aangepast aan mijn nieuwe lesrooster dat ik nog voor de wekker hoort te gaan wakker word. Blijkbaar heeft mijn biologische klok een hekel aan wekkers. Dan vervroegt 'ie nog liever. Staan we maar om zes uur op elke dag, in plaats van dat we drie keer in de week om half zeven gewekt worden.
Weet je, ieder zo zijn ding.

Ik heb nu munt, basilicum en peterselie gezaaid en op mijn broers vensterbank gezet. Het plan is om zijn hele vensterbank over te nemen. Het gaat al gestaag.
Ik zit eraan te denken om mijn calathea en eendenpootje te verpotten, omdat ik het gevoel heb dat ze meer ruimte willen, én ik heb twee nieuwe potten gescoord bij de kringloop, dus dat hangt allemaal samen.
De Intratuin was een beetje verlaten om zeven uur 's avonds. Ik kocht de zaadjes voor mijn munt. Mijn vriend kocht een muts en een sjaal en pantoffeltjes voor mij, zodat ik niet elke drie seconden op iets smerigs trap met mijn sokken, want het blijft een studentenwoning. De muts heeft hij de rest van de tijd dat ik er was opgehad.
'Je wordt wel echt een stereotype zo.' zei ik, met zo'n mutsje, een zwarte bril, het baardje en de plugs. En de jointjes natuurlijk. Maar hij heeft blijkbaar een pijpje. Van zijn broer gekregen. Goed.
'Eigenlijk moet ik van die zwarte spiralen in mijn oren, weet je wel?' was zijn reactie.
'Iel, nee.'
'Die had ik vroeger wel.'
Hij nam nog twee philodendrons (philodendra? scandens in ieder geval) mee, maar die moet ik eerst verpotten, voordat ze neergezet kunnen worden. De wortels groeien al onder het potje door. Ik vind ze heel schattig. Ze hebben hartvormige blaadjes en witte bloemetjes en ik denk dat het mooie hangplantjes worden, als mijn vriend ze niet op een of andere manier weet te vermoorden.
Misschien is dat een persoonlijke kracht van mij, dat ik planten beter aan kan voelen, ik kan niet zo snel een slechte grap verzinnen, maar iets met hoogsensitiviteit en mensen én dus blijkbaar ook planten aan kunnen voelen, wow, ja. Sowieso.
Vriend noemt het: 'oog voor detail'.
Volgende keer neem ik ook een philodendronnetje mee, want ik vind ze gewoon, ja, heel schattig.


Hij probeert me elke week mee te krijgen naar kickboksen, maar ik weiger, want ik houd niet van vechtsport, dan krijg ik het riedeltje dat het geen vechtsport maar 'contactsport' is en dan eindig ik maar weer dat hij zijn kickboksen heeft en ik mijn hardlopen. Ik vind het maar een naar idee dat mensen tegen me aan willen trappen. Dan mag hij wel vinden dat dat 'makkelijk te ontwijken is' of wat dan ook, het blijft raar dat mensen je überhaupt aan willen tikken voor de sport.
Natuurlijk is het ook raar als je voor de lol tien kilometer in de regen gaat lopen, maar ik heb gewoon zo'n persoonlijke afkeer van lichamelijk contact. Ik haat het als vreemden me aanraken. En dan willen ze me 'aanvallen' en moet ik daar adequaat op reageren met mijn slechte balans en trage reactiesnelheid? Nee.

Misschien moet ik, als hij me weer mee vraagt, vragen of hij ook een keer gaat hardlopen, joh, dat is heel makkelijk, je loopt gewoon even een kilometertje of negen door het bos in de modder, tussendoor ontwijk je nog wat honden die er misschien schattig uitzien, maar dat zijn ze niet, ja, voelt goed man, echt, je moet gewoon een keer mee, dan zul je ook zien. Ik hoop dat hij dan de hint snapt. Dat we allebei wat hobby's hebben die de ander niets vindt. Het zou ook wat zijn als we alleen maar dezelfde dingen leuk vonden.
Misschien moeten we een sport vinden waar we allebei van houden, want hij heeft het steeds over samen sporten en dan denk ik: ja, maar wat dan?
Poweryoga misschien? Spinning? Dingen waar andere mensen je niet constant aan willen raken?
Maar dan moet ik weer een abonnement bij de sportschool regelen.
Zoveel houd ik niet van sport.
Ik wilde ook wel met een vriendin gaan sporten, maar we zijn allebei te lui om uit te zoeken welke sport we zouden kunnen gaan doen. Ja, zo'n cursus paaldansen misschien.
Ik zie nog wel.

Mijn broer had kleding nodig en als mijn broer iets krijgt, krijg ik het ook, dus ik heb een gulle donatie ontvangen, waar ik maar een klein deel van heb uitgegeven. Aan een regenjasje voor hardlopen. En een mooier hardloopshirt met lange mouwen, want die die ik had was tweedehands en volgens mij voor mannen bedoeld, plus, de kleur was lelijk.
Ik koop ook altijd alles in de sale, ook als ik er dus wel geld voor heb, maar dan denk ik aan alle andere dingen die ik later ook nodig heb, zoals nieuwe Birkenstocks. Die zijn niet meer in, hè? Maar ik ga ze toch kopen van de zomer. Want ze zitten lekker. Ja.

Zo even de negen kilometer proberen, want ik heb me ingeschreven voor de Utrecht (1/4e) marathon, met een geschatte eindtijd van 1 uur en 12 minuten en die wil ik eigenlijk wel overtreffen.
01 mrt 2020 - 409x gelezen
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 22 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende