Krimp

De basisschool waar mijn kind op zit heeft te maken met krimp.

Ooit heeft de school het stigma gekregen als ‘turkenschool/zwarte school’ etc (echt totaal onterecht en heel erg stom vind ik!)

Waardoor er nu nauwelijks aanmeldingen zijn.

Ik zit nu in de PR groep van de school om meer leerlingen naar die school te krijgen maar ondanks alle inzet hebben we geen aanmeldingen.

Ik weet gewoon niet meer wat te doen. Het is een super fijne school en de enige school met het predicaat ‘goed’ van de onderwijsinspectie.


Ik ga het toch vragen aan jullie;

Zou jij je kind naar deze school doen?
Heb je tips om het aantal omhoog te krijgen?



Extra info na reacties:

Misschien was mij korte dagboekbericht te weinig informatie

Toen ik lang geleden (ik ben nu 35) op die school kwam waren de klassen overwegend wit en was het gewoon een basisschool, met ruime klassen (als in 30+ kinderen) alleen na mij werd het heel erg gemixt, omdat de woonplaats waar ik woon huizing moest gaan bieden aan asielzoekers. Die kinderen kwamen op scholen en ik denk dag elke school in mijn woonplaats allochtone kinderen kreeg.
Alleen ‘onze’ school kreeg een naam. En ik heb nooit begrepen waarom. Dàt stigma is dus nooit verdwenen. Inmiddels zijn alle leraren die er toen waren niet meer en zijn de klassen niet overwegend wit of zwart. Gewoon een mix qua kinderen. Het staat niet in een achterstandswijk.

Waar onze school krimpt terwijl het onderwijs echt goed is, ze doen aan gepersonaliseerd leren en volgen eigenlijk de behoefte van het kind. Een andere school barst bijna uit de voegen, en hebben nu inmiddels 4 groepen 1/2. Wat ik dan ook niet snap, mag dat wel? Is vol niet vol? Zit je niet vast aan een aantal m2 per kind? Die school heeft nog les als toen ik op school zat. Gewoon iedereen hetzelfde. Kan je niet meekomen? Moet je maar wat meer je best doen. Lukt ‘t je niet, blijf je zitten..

Dusja. Ik weet te weinig van reclame maken om mensen ‘te lokken’ en ik weet er helemaal niet wat er leeft in ouders in een schoolkeuze.
Ik koos voor goed onderwijs en toen op locatie.
27 okt 2021 - bewerkt op 27 okt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Daisy
Daisy, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende