BPPD draaiduizelig

Nooit had ik hier van gehoord. Nooit geweten dat mensen dit wekelijks of zelfs dagelijks hebben.
Vorige week zondag heel vroeg in de ochtend werd ik wakker van gehuil van de jongste. Ik wilde rechtop gaan zitten en ging meteen weer liggen. Tikte mijn man aan om te gaan want bij mij draaide alles.
Toen hij terug kwam lag ik bezweet en angstig wakker. Wat was dit? Ik probeerde mijn hoofd te draaien en voelde alles om me heen draaien. Maar, ik moest ook echt naar de wc.
Samen naar de badkamer gelopen, en eigenlijk werd ik de hele weg vastgehouden. Toen ik weer terug in bed was en wilde gaan liggen, viel ik er bijna uit. Rest van de nacht wakker gelegen en toch maar even gekeken wat dokter Google zei. Kwam als eerste virus/ontsteking van oor. Maar voelde me niet ziek.
Die ochtend toch nog maar eens samen gekeken wat precies de klachten waren. We kwamen op een oefening. De Epley, meteen geprobeerd en door het ‘vallen’ werd er inderdaad een ‘aanval’ uitgelokt. Hierna leek het minder. Diezelfde dag echt heel beroerd gevoeld. Continu het gevoel van dronken te zijn inclusief de kater van de dag ervoor. Bij elke stap draaierig. Zondag wel uiteindelijk naar beneden gegaan en op de bank gelegen. De maandag leek het stukken beter te gaan en de dinsdag ook. Tot ik op woensdagochtend wakker werd en het weer erger was. Toch maar de huisarts gebeld en kon twee uur later komen.
Zij deed de kiepproef en ook die Epley beweging. Conclusie aan de hand van de klachten: BPPD
(Bij positieduizeligheid krijgt u een aanval van draaiduizeligheid als uw hoofd snel van houding verandert, bijvoorbeeld bij omdraaien in bed, vooroverbuigen, omhoogkijken of achteromkijken. Een aanval van duizeligheid duurt hooguit 1 minuut.

Positieduizeligheid is vervelend, maar een periode met aanvallen van draaiduizeligheid gaat meestal binnen 4 weken vanzelf over.

Een andere naam voor positieduizeligheid is BPPD (benigne paroxismale positieduizeligheid).

We zijn nu ruim een week verder en ik ben erachter gekomen dat ik links last heb van mijn evenwichtsorgaan. Ik slaap inmiddels alleen nog op mijn rug en mijn rechterzijde. Ik doe elke dag de Brandt-Daroff oefening en de gewenningsoefeningen.

Afgelopen week was vreselijk, je voelt je instabiel, je lijkt op een boot te leven en naast de duizeligheid was ik ook continu licht misselijk. Waardoor ik van 64 kilo naar 58 kilo ben gegaan. Sinds vandaag lijkt het soms weg te zijn er daar ben ik blij om. Ik word wel elke ochtend ‘onrustig’ wakker, toch bang dat het terug is of dat het erger geworden is. Ik moet echt weer het vertrouwen terug krijgen.
07 feb 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Daisy
Daisy, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende