Jace lief klein stukje van mij.

Jace,

Lief klein stukje van mij, lief klein stukje van hem (j).
Zo lief en klein zat je in mij. Een plek die veilig had moeten zijn. Een plek waar jij had mogen groeien. Je had mogen groeien tot de persoon die nu zou zijn geweest. Het spijt mij, het spijt mij steeds vaker dat ik toen de keus heb gemaakt om het stop te zetten.. Ik was zo jong, ik was zo bang ik was verloren.

Ik had hoop dat het goed zou komen met hem(j).. Maar dat kon in mijn hoofd alleen als jij er niet zou zijn.. De angst dat iedereen mij zou beoordelen.. de ruzies, de paniek de tranen.. ik wist niet hoe. Ik zag geen uit weg. De enige uitweg die ik zag was jou weg te laten halen.. Nu ik ouder ben.. een stuk ouder is het gemis groter.

Ik heb veel vragen ook naar hem(j) toe. Hij wist namelijk van jou af. We hebben het voor 3 jaar geleden pas echt over jou gehad lieve Jace. Wie je was geweest wie je was geworden. Wat dat voor ons had betekend. Ik weet dat het antwoord van toen nooit had antwoord was geweest voor 7 jaar geleden. Dan was het anders geweest.. soms zou ik het met hem(j) er over willen hebben wat het met mij gedaan heeft en nog steeds doet.

Ik denk veel aan jou lieve Jace. Ik wil niet dat jij nog een geheim bent tussen mij en hem(j).. ik wil soms vertellen dat de 'roddel' geen roddel was maar waarheid. Die mensen die aan mij vroegen of het fijn was toen mijn baby uit mij getrokken werd. Ze hebben mij vernederd en door het slijk gehaald. Het enige wat ik kon was ontkennen.. en hem(j) aan kijken met wanhopige ogen.. help dan.. zeg dan iets, laat mij niet door dit alleen gaan. Zijn ogen die mij ook aan keken maar niks konden zeggen.. zijn nieuwe vriendin die vol vraagtekens naar ons / mij keek. Het weer moeten ontkennen terwijl wij weten dat je echt bent. Het idee dat jij (j) met haar straks gaat samenwonen en kindjes wilt krijgen. Lieve Jace, wat er ook gebeurd jij bent en blijft ons eerste lieve kleine wonder.

Ik heb jou van begin af aan de naam Jace gegeven
'Genezen, weer gezond maken’ Jij bent altijd zo dichtbij mij gebleven dat jij mij genezen hebt van alle pijn die ik voelde. Mijn Jace, jij was zo welkom geweest. Als ik terug kon in de tijd was jij hier nu dicht bij mij geweest. Maar voor nu kan ik je alleen dicht bij mij dragen in mijn hart voor altijd.

Alsjeblieft alleen reacties met respect.. anders liever geen reactie.
25 mrt 2021 - 89x gelezen
Profielfoto van XCrosty
XCrosty, vrouw, 22 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende