Intens

Wat was ik vandaag eigenlijk verbaasd,
over hoe je je op het ene uur zo goed kan voelen en hoe je mood ineens zo kan veranderen.

Het ene moment denk ik:
''yes, ik voel me zo goed en wat is de wereld eigenlijk ook mooi, wat zit ik eigenlijk te klagen! ik voel progressie en ik merk dat ik weer beter in mijn vel kom te zitten'.

Het andere moment zakt de moed weer in mijn schoenen en denk ik:
''waarom ben ik niet zoals de rest, waarom kan ik niet gewoon happy zijn en geen fuck geven''. Want ja, ik geef zo ongeveer over alles op de wereld een fuck om.

Het is soms heel fijn om hooggevoelig te zijn, als ik naar een potje voetbal kijk dan geniet ik hier met volle teugen van, dat vind ik een pracht! of van bijvoorbeeld lekker eten, ik geniet er intens van. Of afspreken met mijn beste vriendin, of bij familie op bezoek. Dat gevoel wat het me geeft, dat is fijn. En dan denk ik ook: wat ben ik blij dat ik zo gevoelig ben. Veel anderen denken van ''ach die wedstrijd was prima'' of ''ja, het was wel gezellig''. Maar ik geniet intens. En daarmee ben ik wel blij.

Maar....

De minder leuke dingen ervaar ik ook heel intens. En dat is het fucked up gedeelte. Een nare opmerking? het zweeft de hele week door mijn gedachte. Gedumpt worden? ik ben een half jaar fucked up en ontwijk de jongen omdat ik anders breek. En dat terwijl het hem niet boeit. En dan denk ik wel van: Waarom moet mij alles zo boeien? Waarom kan ik niet gewoon denken van ''ach, er zwemmen zo veel vissen in de zee, boeiend!''. Nee, zo werkt het niet in mijn hoofd en dat is soms best wel lastig. Ik ben ook bang dat ik nooit meer een lange relatie zou kunnen hebben, want de vorige keren ging ik er helemaal in onderdoor. Ik at niet meer, ik sliep niet meer, constant die spanning in mijn hoofd en in mijn lichaam. Dat moet ik toch ook helemaal niet willen. Maar misschien lag dit ook aan hen en niet aan mij, goed behandeld werd ik niet in ieder geval.

In ieder geval heeft het een mooie kant en ook een minder mooie kant, hiermee moet ik leren omgaan.
En ik kom er wel, ik ben er nog niet maar ik zal weer zo gelukkig zijn als eerder.

Dikke kus,
Rian



17 mei 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van xrian
xrian, vrouw, 26 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende