Hypochondrie..

Ik heb last van hypochondrie.. het verschijnsel waarbij je bij elk pijntje denkt dat er iets ergs aan de hand is.

Ik moet zeggen dat ik dit van jongs af aan al heb gehad bij mijn hart. Ik vond dat zoiets engs.. het idee dat die er zomaar mee kon stoppen en het dan gewoon klaar zou zijn. Ik ben later ook vaak getest op hartfalen, maar mijn hart kan bijna niet gezonder zijn (typisch).

Sinds 2 jaar heb ik het heftiger. Dit komt ook door corona, daar begin het althans mee. Bij alles wat ik voelde dacht ik dat ik corona had, en daarbij dacht ik dan ook meteen, dat ik dan meteen aan de beademing gestopt zou worden.

Maar ook andere dingen begonnen op te spelen, als ik op TV iets had gezien over een rare ziekte, of op internet iets had gelezen, en ik kreeg erna ergens last, ging ik meteen van het ergste uit.

Het is heel vermoeiend, langzaam aan begin ik, met hulp van de huisarts en mijn vriend, te leren om te relativeren. Er zijn honderden, wat zeg ik, duizenden, redenen waarom ik ooit hoofdpijn zal hebben, of moe zal zijn, of een dipje heb, of misselijk ben. En langzaam aan leer ik ook dat niet elk pijntje het ergste is, verre van, eigenlijk geen een pijntje.

Iemand hier ook ervaring mee?
23 nov 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van dromenmag
dromenmag, vrouw, 22 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende