hondekind bij de dierenarts

Rond 17:30:

Hondekind is moe. We hebben vandaag een lange wandeling gemaakt, ongeveer 9km. Dat is het rondje dat ik altijd met Noor liep, en met Noor deed ik er 1h15 over. Met Bibi 1h30 en met Tess zojuist 2h30. Whoops. Komt omdat ik wanneer ze aan de lijn loopt niet kan doorlopen met een hond die netjes naastloopt, maar ik constant bezig ben haar naast me te zetten. Enfin, het was lang en ik ben moe. Balen, want ik moet eigenlijk nog verven, maar dat lukt me op dit moment echt niet.

Overigens opvallend, als ik Tessa gelijk aan de lijn doe dan loopt ze semi-keurig mee, dat wil zeggen: dan kan ik haar aandacht nog wel krijgen (hoewel vandaag uberhaupt slecht was in termen van aandacht van Tess voor mij.) Maar als ze dan los is geweest dan weet ze ineens niets meer. Echt helemaal niets, en is er geen land met haar te bezeilen. Ik heb pijnlijke rode vlekken op mijn handen van de lijn waar ze ineens weer in ging hangen. Dus echt iets waar we nog aan moeten werken.

Wel fijn dat we zo lang hebben gelopen, ondanks het feit dat dit mijn plannen nogal door de war gooide (ivm ramen verven) denk ik dat ze het wel nodig had. Gisteren sliep ze veel, maar vandaag was ze al de hele dag druk. Plus, ik schijn andere ideeën te hebben van honden uitlaten dan de meeste mensen. Ik vind twee uur per dag met minimaal een langere wandeling van 40min echt het minimum. Nou is Tessa nog jong, en ik heb even getwijfeld of ik haar zo'n lang stuk mee moest nemen, maar nu de spieren op haar achterhand wat aan beginnen te sterken durfde ik het toch wel aan. Ze heeft ook niet het hele stuk losgelopen en gerend, ze was al met al misschien een half uurtje los. En dus moe, tien minuten voor we thuis waren, maar nogmaals, daar is niets mis mee.

Mijn fysiotherapeute (die ook dierenfysio is) raadde me aan om met haar te gaan zwemmen om haar spieren geleidelijk op te bouwen, maar ik ben daar enigszins huiverig voor. De tuin is omheind door sloten, ik wil eigenlijk dat ze die heel erg goed als grens begrijpt voor we haar leren zwemmen. Ander springt ze zo achter de eenden aan. Maar wie weet bedenk ik me. Ik had bedacht dat we eventueel over een paar weken ook zouden kunnen beginnen met het fietsen van korte afstanden. Langzaam opbouwen.

Rond 20:00:

Dat van dat zwemmen werd ook aangeraden - bij beter weer overigens - door de dierenarts, waar ik zojuist geweest ben. Tessa is gezond verklaard, alleen haar pootjes moesten we inderdaad even in de gaten houden. Dierenarts was het met me eens dat het waarschijnlijk veroorzaakt werd door zwakke spieren, en hoopt met me mee dat we het nog beter kunnen maken. En tsja, zolang ze er geen last van heeft is het ook maar een schoonheidsfoutje. Ze was uitzonderlijk lief naar iedereen, zowel de honden als de katten als de mensen. Fijn. Van de dierenarts kreeg ze een nieuw flostouw waar ze nu parmantig mee door het huis sjouwt.
10 jan 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PrankDemon
PrankDemon, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende