Het rondje

Je maakt het jezelf lastiger door een tijd lang niet te schrijven. Dan denk je op gegeven moment: Nou, ik ga me er weer eens aan wagen, en dan lukt het maar niet. Is schrijven niet als fietsen dan? Misschien ligt het ook niet zozeer aan je vaardigheden, maar meer aan het vertrouwen erin.
Ik heb het natuurlijk over mezelf.

Een stukje schrijven nadat je lang niet geschreven hebt is ongeveer hetzelfde als met mijn vriendinnen van de middelbare school afspreken. Het begint met 'het rondje', wat eerst als een grap bedoelt was, maar nu serieus gebruikt wordt om meer over elkaars leven te weten te komen. Dat gaat als volgt, er wordt de vraag gesteld: 'Vriendin A, hoe gaat het met je?'. Vriendin A vertelt dan wat ze de afgelopen tijd heeft gedaan, waarop de vervolgvraag is: 'En hoe is het met je liefdesleven?' en dan moet ze daar ook nog antwoord op geven. Vervolgens wordt de vraag aan de volgende in het rijtje gesteld, Vriendin B, en zo wordt iedereen afgegaan.


Ja... hoe gaat het met mij... Wel prima.


'Wat heb je de afgelopen tijd gedaan dan? Iets leuks?'

Ik ben twee keer op vakantie geweest. Eerst een weekendje met mijn vriend en zijn familie. Dat was wel gezellig. We gingen alleen naar een plek waar ik met mijn laatste ex was geweest en ook steeds activiteiten doen die ik met hem had gedaan en dan vroeg ik braaf aan mijn vriend of hij hier ook wel eens eerder was geweest en dan vroeg hij daarna aan mij: 'Jij bent hier zeker met je familie geweest?' en dan zei ik maar: 'Hmm.'.
Vervolgens heb ik zitten slaven om mijn stageonderzoek af te maken en was mijn enige feedback: 'Het ziet er goed uit, ik heb geen opmerkingen.', voordat ik de volgende vakantie kon vieren met een vriendin in haar vakantiehuisje.

Dat is wel een concept zeg, 'vakantiehuisje'.
'Ja, we hebben een vakantiehuisje.'.
Oh, leuk, waar is dat huisje dan?
'Direct naast een bos.'.
Oh. Oké. En dat heb je gewoon in je familie? Man. Had niemand in mijn familie even met een rijke tata kunnen trouwen? Denk ik dan. Ik zeg: 'Oh, nice.'. om mijn jaloezie een beetje te verbergen.

We hebben een midweek naast het bos doorgebracht, gewandeld en gefietst, zijn naar een stad geweest, hebben enkelbandjes zitten maken met kraaltjes en elastiek, veel te veel Disneyfilms gekeken, karaoke gezongen en decadent een high tea gehouden met witte champagnethee. En dat was leuk.

Ik weet niet, ik vraag dan aan mijn vriend wat hij vindt van vakantie houden in Nederland en hij zegt dat daar geen zak aan is, maar ik zie dat niet zo. Je komt op plekken waar je anders niet komt. Ik vind het wel leuk. Dus ik zei ook tegen hem: 'Dan ga ik lekker met mijn vriendinnen weg.'. en ik ben al twee jaar op rij met vriendinnen in Nederland op vakantie geweest. Lekker de fiets mee, in de natuur.

Ik heb nu dus echt vakantie van mijn studie, ik heb mijn stage afgesloten met een 7,5 omdat mijn stageproject geen impact heeft op de maatschappij (? wat is dat ook voor verwachting) en omdat ik wat afstandelijk over kwam op mijn stagebedrijf. Dat is ten eerste te verklaren door het feit dat alles via Teams ging en als tweede te verklaren door het feit dat ik, ehm, ik inderdaad een 'professionele houding' heb. Ik zal niet mijn baas niet zo snel vragen naar hun weekend of vrije tijd, ik doe gewoon mijn taak en als je iets van me wilt weten, dan beantwoord ik dat wel. Maar... Ja.
Voor de rest werd ik omschreven als 'een bekwame relatiepsycholoog'.

Het is ook altijd interessant om te zien hoe ik eerst de negatieve aspecten beschrijf en dan pas de positieve aspecten benoem met één hele zin. Iets met tunnelvisie. Ik ben gewoon bekwaam en goed in het werk, maar ik moet het sociale aspect nog wat leren. En dat is overwegend positieve feedback. Dus. Ja.
Relatiepsycholoog in the house.

Daarnaast ben ik nog bezig met de moestuin. Ik wist niet dat snackkomkommerplanten zo groot konden worden. Ik kan nu wel elke dag een komkommertje of twee oogsten. Toen ik een weekendje weg was, had ik dat oogsten aan mijn ouders overgelaten. Vervolgens hing er een snackkomkommer van zo'n dertig centimeter aan de plant. Die was niet meer lekker.
Daarnaast heb ik de eerste ananasaardbeien geoogst en die zijn lekker als je maar niet de verwachting van 'aardbei' hebt. De gewone aardbeien gingen niet lekker, omdat die ernstig ruimtetekort hadden; ik heb ze net verpot en hopelijk gaan ze nu beter. Er zijn ook nog trostomaten-, kalebas-, lavendel-, knoflook- en paprikaplanten en heel veel minizonnebloemen. Volgens mij vergeet ik iets. Ach ja.


Dan over naar mijn liefdesleven. Dat gaat ook prima. Ik werd al 'one of the guys' genoemd door een van de vrienden van mijn vriend, dus die vinden me ook prima. Ik weet niet wat ik er nog meer over moet zeggen, behalve dat we elkaar nog leuk vinden. We hadden het over samenwonen, maar ik vroeg daarvoor om zijn inkomensverklaring zodat ik hem in kon schrijven op mijn Woningnet account en hij wist niet hoe dat werkte, dus toen dacht ik: eh, dan komt dat later, dus tot zover.

Mijn vriend was wel vergeten vrij te vragen van zijn werk voor mijn verjaardag. Ik had gevraagd of hij zijn pittige kip voor me kon koken op mijn verjaardag, toen zei hij ja, toen vergat hij vrij te vragen en toen kon er niemand invallen. Dus de kip laat even op zich wachten.
'Maar je hecht toch niet zoveel waarde aan je verjaardag?' vroeg hij steeds. Dat had ik inderdaad een keer gezegd.
'Nee, maar ik vind het wel echt dom van je.' was dan ook mijn antwoord.
'Hé...'

Daarnaast heb ik eindelijk een keer een keramiekworkshop op de planning staan! Ik ga echt pottenbakken. Met twee vriendinnen en de vriendin van een vriendin en mijn vriend en een vriend van mijn vriend. Ik ben benieuwd.
Ergens ben ik ook wel trots op mezelf dat ik eindelijk de knoop heb doorgehakt. In de zin van: ik heb een zaak uitgezocht, mensen geappt of ze mee wilden en vervolgens een groepsapp gemaakt, een datumprikker aangemaakt voor een datum, de zaak gemaild en de factuur betaald. Huppakee. Dat was best wat werk.

Mijn moeder zei vervolgens dat ze ook dat soort dingen in ons dorp aanbieden... maar van haar moest ik eerst gaan bloemschikken. Want dat vind ze leuk.
'Maar moeders, wat als ik eerst de vaasjes maak, om vervolgens te leren hoe ik er bloemen in kan doen?'
Nog een hobby om op het lijstje van 'stereotype-oudere-mensen-hobby's' te zetten, wel. Knipoog.

Ik heb nu nog even vakantie. Ik kan in augustus al aan mijn scriptie beginnen, maar dat hoeft niet, dus, misschien begin ik halverwege augustus. Ik ga ook een statistiekvak doen dat het programma 'R' gebruikt, dus daar kan ik ook even naar kijken, mocht ik weer aan het werk willen. Maar nog steeds vakantie.
Genoeg tijd om die komkommers te vertroetelen. Meer enkelbandjes te maken. De kringloop te stalken.

Oh, en morgen word ik 23. Ik krijg hardloopschoenen van mijn ouders. Die ik zelf heb besteld. Het cadeautje van mijn vriend had ik ook zelf besteld: een pro controller voor de Switch met Animal Crossing thema. Misschien moet ik volgend jaar eens 'verras me' zeggen, in plaats van het zelf allemaal regelen. Goed.
Ik moet niet teveel nadenken en gewoon ff niksen.
18 jul 2021 - 90x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 23 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende