Goed plan

Ik had een heel goed plan bedacht, samen met een vriendin. We hebben een paar dagen in de week alleen van 9 tot 11 uur 's ochtends les. Dat voelt een beetje onzinnig, dus we zouden daarna kunnen gaan sporten, of in de bibliotheek kunnen werken aan statistiek en daarna gaan sporten.
Het was een goed idee, dus ik sloot woensdag een jaarabonnement af bij de sportschool naast de uni. Ik dacht: ik kan ook elke dinsdag poweryoga gaan doen, want dat vind ik leuk. Donderdag deden we ons eerste groepslesje en daar heb ik nog steeds spierpijn van. En gisteren viel ons plan in duigen.
Want er is geen uni meer. Tot 20 april. Er is ook geen sportschool meer. In ieder geval deze maand.

Ik weet ook niet wat ik nu kan doen. Ik verveel me. Ik keek er naar uit om meer buitenshuis te zijn en nu word ik gedwongen om alles thuis te doen. Tuurlijk, ik werk normaal ook thuis veel aan uni. Maar ik ga toch vier dagen in de week naar Utrecht. Dat is iets. Dan kom ik ergens. Nu zit ik hier op mijn kamer, me afvragend wat ik deze zes dagen qua hobby's ga doen, want elke dag hardlopen zit er ook niet in. Ik heb nog spierpijn ook. Even rustig aan doen. Ik zeg 'zes dagen' omdat er dan een game uitkomt (Animal Crossing) en ik daar heel erg naar uitkijk en verwacht dat ik dat dan veel ga spelen. Maar ik denk niet dat dat mijn hele leven wordt.

Weet je, mijn kweekgebeuren begint ook een beetje op te schieten. Ik bedoel, het gaat nog steeds traag, het zijn planten, maar ik heb opeens peterselie en munt en basilicum. Dat moet ik op gegeven moment gaan verpotten. Maar het is niet het soort hobby dat me nu echt kan entertainen.

Ik heb straks nog een verjaardag en daar ga ik wel heen. De jarige stuurde me nog een appje dat het niet hoefde, vanwege corona, maar ik durf wel het ov te trotseren voor een stukje taart. In ieder geval nu nog. Het voelt wel raar dat je niet meer voorin de bus in mag stappen. Anders kom je langs de chauffeur en daar moet je afstand van houden, vanwege corona. Het staat ook overal in het ov. Nies in je ellebogen, was je handen regelmatig...

De Utrecht Marathon is ook uitgesteld. Dat geeft me meer tijd om te trainen, maar ik vind het vooral jammer. Straks is het op een moment dat ik midden in mijn scriptieonderzoek zit. Ik keek er eigenlijk wel naar uit, dat het over een maandje was.

Weet je, het helpt allemaal niet met mijn stress. Ik zou kunnen denken: yes, mijn statistiektentamen vervalt, maar ik denk alleen: oh god nee, nu moet ik mezelf motiveren om daar thuis aan te gaan werken en ik blijf liever de hele dag in bed liggen. Ik verveel me nog liever dan dat ik al aan statistiek ga. En: waar ze het tentamen ook naar gaan verplaatsen, het zal niet goed uitkomen.

Ik heb het niet zo op doemdenken, maar als de hele omgeving doemdenkt, dan ga ik ook gezellig meedoen, want iets in mij wil graag pessimistisch wezen.
Ik wilde wel vakantie, maar dit is niet hoe ik het bedoelde.
14 mrt 2020 - 613x gelezen
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 22 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende