Gestolen geld

18+ verhaal
Maanden lang. Had ik geld gespaard en dit op mijn spaarrekening gezet, die mijn moeder destijds beheerde. Tot dat er een totaal bedrag van drieduizend euro op stond. Ik was zo trots op mijzelf. Dit geld had een vangnet moeten zijn voor mij en had mijn vervolg studie moeten betalen na het behalen van mijn mbo diploma. Nu is er door wat onverwachte kosten wel wat afgegaan maar er was nog een mooi bedrag van tweeëntwintig honderd euro over.

Of dat dacht ik.

Ik ben een jaar geleden bij mijn moeder ingetrokken mede omdat zij zichzelf en haar huis verslonst door haar alcohol verslaving. Ik heb het afgelopen jaar haar moeder gespeeld en het huishouden op mij genomen. Ik was haar moeder. Met elke maand die voorbij vloog heb ik haar zien aftakelen tot op het punt dat ze zichzelf en mij verwond, haar kamer weigert te verlaten en al haar sociale contacten teniet doet. In Maart stopt haar uitkering en dreigen wij daardoor ons huis te verliezen. Haar geld begint op te raken als dat het niet al is.

Nu was het eindelijk zover dat ik het geld wilde hebben waar ik zo hard voor had gewerkt. De eerste keer vragen was mijn moeder als den duivels. Hoe durfde ik dat te vragen waar had ik dat geld voor nodig vervolgt op een aantal lelijke scheldwoorden wat ik niet zal typpen.
Later kwam de aap uit de mouw. Mijn moeder had zonder te vragen vijftien honderd euro van mijn spaarrekening gepakt met de woorden 'anders stonden we op straat' in mijn ogen onwerkelijk. Ze had net tweehonderd vijftig euro uitgeven aan het kerst diner en was van plan nog eens vierhonderd uit te geven aan een nieuwe pijp.

Het geld wat er nog opstond moet ik om vechten want die laat ze niet zonder slag of stoot los. En die vijftienhonderd euro kan ik waarschijnlijk naar fluiten want aan een kale kip kan je niet plukken.

Daar ging mijn studie. Daar ging mijn valnet. Ik heb mijn moeder hierdoor in een ander daglicht gezien waar ik van schrik. Zo doet een moeder niet. Zie ik haar zo nog wel als een moeder... ben ik dan nu echt ouderloos

Toen ik jong was was mijn moeder mijn rolmodel en nu is ze een omhulsel van de vrouw die ze ooit was gevuld met flessen wijn die ze koopt met het geld van haar dochter.


Als ze het had gevraagd of op ten minst haar best deed om het goed te maken en te zorgen het geld terug te geven had ik hier anders in gestaan. Maar zij kiest ervoor om mij uit te schelden en het op deze stiekeme manier te doen. Misschien was ze wanhopig en was wat ze zei echt waar maar dit... is niet niks.

God ik had zoveel zin in die studie.
Ik kan dit niet meer. Ik kan niet meer voor haar zorgen ik kan niet meer toekijken hoe zij naar beneden gaat en mij met zich meeneemt. Noem mij dan maar een egoïst maar dit wordt mij te veel ik moet hier weg.

Net als de 1500 euro.
07 jan 2021 - bewerkt op 07 jan 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van badass
badass, vrouw, 23 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende