Eindejaarslijst 2023

Ik weet het, ik weet het. Het is al een maand 2024. Maar beter nu dan nooit, ik vind het toch fijn om mijn jaarlijkse gedachtes terug te kunnen lezen.


1. Welke gebeurtenis of trend vond je belangrijk?
Laten we het eens op algemeen niveau houden deze keer. De absurditeit van de consumptiemaatschappij, wat voor mijn gevoel dit jaar een nieuw dieptepunt heeft bereikt met Temu, Stanley cups etc. De uitslag van de verkiezingen reflecteren dit mijns inziens ook, alles is maar niet goed genoeg en we willen zelf steeds maar meer, het maakt niet uit wie we daarmee benadelen.

2. Mooiste herinnering van afgelopen jaar?
Het eerste schopje. Ik zei dat ik nog niks gevoeld had ook al zou het al wel even kunnen. Mijn man voelde even, en bam. We keken elkaar echt meteen aan van 'Oh, dat is m!' Ik dacht gewoon dat ik honger had. Sindsdien hield het niet meer op, echt een druktemaker.
En ja, spoiler: Ik ben dus zwanger.

3. Beste boek dat je gelezen hebt?
De Montessori baby

4. Beste programma op tv/Netflix?
Ik heb vooral realiteit troep gekeken dit jaar, moet ik echt mee stoppen.

5. Beste film je gezien hebt?
Pinocchio

7. Slechtste dag?
De miskraam. De dagen ervoor met alle buikpijn. De weken erna met de rouw. De dagen met dezelfde buikpijn tijdens de tweede zwangerschap, overtuigd dat het weer mis zou gaan.

8. Wat deed je afgelopen jaar dat je nooit eerder deed?
Ik heb sokken gebreid om German Short Rows te leren. En babytruitjes.

9. Heb je je goede voornemens waargemaakt en ga je nieuwe maken?
Geen.

10. Welke landen heb je bezocht, en welke wil je volgend jaar bezoeken?
We hebben dan toch eindelijk onze huwelijksreis gedaan! Het was fantastisch, van tevoren nog spannend of we wel gingen met de buikpijn, maar die ging toen weg vlak voor we gepland hadden te gaan. Dus tijdens de vakantie langzaam kunnen accepteren dat dit toch echt ging gebeuren. We zijn een week lang via Denemarken en Zweden omhoog gereden, en staken toen de grens over naar Noorwegen om meteen op de Lofoten terecht te komen. Daar brak toen ook eindelijk echt goed de zon door, en hebben we heerlijke ritjes en wandelingen gemaakt, waaronder Reinebringen en Mannen. Ik ben zo trots dat het me gelukt is. Ook hebben we gekajakt en zijn we naar het strand geweest. Toen weer langs de kust van Noorwegen naar beneden met een paar mooie stops, maar ondertussen nam de vermoeidheid en ochtendmisselijkheid het wel een beetje over dus bij Trondheim besloten weer naar huis te gaan. Zuid-Noorwegen gaan we vast nog wel eens heen, maar dat we nu helemaal naar de Lofoten zijn geweest en daar zo heerlijk hebben kunnen genieten was echt fantastisch.

11. Wat wil je aankomend jaar wat je niet had afgelopen jaar.
Ik ga het niet meer over die verbouwing hebben, er komt toch wel steeds weer wat tussen. Wel leuke projecten overigens, we hebben een haag geplant rondom de moestuin met 1000 planten, en die groeit al hard.
Ik wil gewoon een goed groeiend kindje.

12. Welke data van afgelopen jaar staan in je geheugen gegrift?
Ik moest het eigenlijk opzoeken maar ik wil 'm toch opschrijven zodat ik het voor mezelf weet. 15 april was de miskraam. Ik wist nog wel de uitgerekende datum (11/12) maar ik wil liever gewoon de echte dag onthouden.

13. Wat is het beste dat je hebt gekocht afgelopen jaar?
De haagplanten, het babybedje, de wol voor de zelfgebreide truitjes, en de lades en licht voor in mijn eigen kledingkast zodat alles veel beter past en we een aantal kasten weg konden doen.

14. Waar ging het meeste van je geld naartoe? (Buiten de vaste lasten om)
Trekker onderdelen en babyspullen.

15. Waar was je heel enthousiast over afgelopen jaar?
Nog steeds breien.

16. Welk nummer zal je altijd doen denken aan afgelopen jaar?
Small bump

17. Was je in vergelijking met vorig jaar…
a) Blijer of triester?
Eerste half jaar triester, tweede half jaar blijer.
b) Rijker of armer?
Rijker, dit was het eerste volle jaar dat mijn man gewerkt heeft.

18. Wat had je graag meer gedaan?
Het is goed zo, ik heb mijn best gedaan dit jaar.

19. Wat had je graag minder gedaan?
Zelfde.

20. Ben je verliefd geworden afgelopen jaar?
Ja

21. Hoe oud werd je dit jaar?
31

22. Hoe gaat het met de verbouwing?
Okay deze vraag heb ik zelf maar even toegevoegd want dan heb ik een leuke plek voor alle updates anders vergeet ik het ook!
We hebben dus vooral weer de tuin gedaan; de haag geplant, hortensia's, moestuinbedden, bloemenvelden, en krokusjes. We hebben zonnepanelen neergelegd op de schuur en aangesloten, dat was nog lastig met de elektriciteit uitzoeken van dit oude huis. We hebben stellingen gekocht voor de deel en kapschuur voor alle gereedschap en trekkeronderdelen, en mijn man heeft een rijdende werkbank gemaakt. Ook hebben we nu licht in de kapschuur, oh en een hottub. Vooral veel van dit soort kleine dingen dus.

23. Aankomend jaar wil ik graag…
In 2024 willen we nog meer zonnepanelen aansluiten, en beginnen met het leegruimen van de schuur. We willen meer bomen aanplanten, en irrigatie aanleggen vanuit het waterpomphok naar de haag.

En ondertussen natuurlijk gewoon onze lieve kleine man verwelkomen en leren kennen. Eind februari ben ik uitgerekend.
05 feb 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Samsalabam
Samsalabam, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende