Eindejaarslijst 2020

1. Welke gebeurtenis of trend vond je belangrijk?
Getrouwd, corona en de lockdown, op zoek naar een huis.

2. Mooiste herinnering van afgelopen jaar?
De bruiloft. Ik had van tevoren eigenlijk niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. We hadden het helemaal op onze eigen manier gedaan en ik vond het zo mooi en speciaal om iedereen daar voor ons te zien. Het was maar een dagje natuurlijk maar het was zo emotioneel en fijn, het voelde als veel meer. Zeker omdat zes dagen later de eerste maatregelen werden afgeroepen, maar dat we die dag nog zo onbezorgd hebben kunnen genieten met al onze vrienden en familie. Dat is wel echt een ontzettend geluk geweest, gewoon letterlijk iedereen die je kent en waar je om geeft in één keer allemaal onbezorgd zien en spreken vlak voordat het maandenlang veel lastiger werd.

3. Beste boek dat je gelezen hebt?
Ik zit nu op 21 gelezen dit jaar, de beste waren 'A man called Ove' en 'Where the crawdads sing'.

4. Beste programma op tv/Netflix?
Ik heb het laatste seizoen van Tangled en Jane the Virgin gekeken, twee favoriete series die ik al eerder genoemd heb. Verder vond ik La Casa de Papel wel leuk.

5. Beste film je gezien hebt?
Hamilton natuurlijk, zo fijn om een goede proshot te hebben! Hoop echt dat er meer shows verfilmd zullen worden op die manier.

7. Slechtste dag?
We hadden een bod gedaan op een oude boerderij aan de rand van een klein bos, en kregen een tegenbod hierop. Dit tegenbod hebben we binnen 24 uur geaccepteerd, en vervolgens kregen we het bericht dat ze toch voor de andere partij zijn gegaan omdat die sneller waren met het tegenbod accepteren ofzo, zonder de kans om nog hoger te bieden of iets dergelijks. Heel raar allemaal. Veel geleerd, maar dat was wel even een moeilijke dag.

8. Wat deed je afgelopen jaar dat je nooit eerder deed?
Trouwen (haha), en huizen bezichtigen (en zelfs bieden) dus!
En ik ben naar de dermatoloog gegaan begin dit jaar. Ik ben gestopt met de 'peelings' die ik daar kreeg door de corona en omdat ik het wel heel prijzig vond voor hoeveel het deed, maar gebruik nog wel de crèmes die ze me daar hebben aangesmeerd en m'n huid is wel echt steeds beter aan het worden.
Ennnnnnn natuurlijk met de daktent op vakantie, samen kamperen met mijn man! Dat was zo leuk! Hij heeft uiteindelijk heel onze auto (Seat Mii) omgebouwd tot een soort minicamper (denk:grote ladekast) wat echt super goed werkte. Alle spullen staan altijd op de goede plek, en de tent kan je zo in/uit klappen met het matras en kussens er nog in dus we konden super makkelijk om de dag van camping wisselen en nieuwe wandelingen maken. Hij had zelfs met een zonnepaneel/accu/watertank een kraantje gemaakt in de auto met het oog op wildkamperen in Scandinavië volgens jaar. We trokken telkens veel bekijks op de camping, allemaal van die oude mensen die lagen te pitten voor hun caravan en dan komen wij als hippe twintigers met onze zelfgebouwde (door hem dan) stellage. Dat gaf wel een boel coole camping punten. :'knipoog

9. Heb je je goede voornemens waargemaakt en ga je nieuwe maken?
Ik flos gewoon regelmatig tegenwoordig. En kleding kopen doe ik nu uit mezelf gewoon niet echt meer, heb alleen mijn eerste sweatpants gekocht (moet dat eigenlijk ook bij de vorige vraag?) want 2020 hallo.

10. Welke landen heb je bezocht, en welke wil je volgend jaar bezoeken?
Dit jaar zijn we wezen kamperen in de Achterhoek en Twente, dat was erg leuk!
We hadden grootse plannen voor een roadtrip door Scandinavië als huwelijksreis, maar dat is dus niet doorgegaan. Ik hoop wel echt dat het volgend jaar kan.
Want het plan is nu dat mijn man nog ongeveer een jaar of anderhalf gaat (af)studeren, in de tussentijd of vlak daarna kopen we een huis, en als hij afgestudeerd is gaan we dan een jaar of twee het huis verbouwen voordat hij gaat werken. Dus als we niet komende zomer naar Noorwegen kunnen zitten we misschien daarna midden in een verbouwing en wie weet of het er dan ooit nog van komt enzo. Hoop gewoon dat het komend jaar kan. Maar er zijn grotere problemen in de wereld dan dit natuurlijk.

11. Wat wil je aankomend jaar wat je niet had afgelopen jaar.
Roadtrip please.
En een huis zou leuk zijn, maar qua planning is het handiger als we het pas eind komend jaar of zelfs begin 2022 pas kopen. Het is gewoon dat we nu al zitten te kijken, want ja als de perfecte voorbij komt en het kan financieel zou dat wel fantastisch zijn natuurlijk, ook al moeten we dan misschien nog even wachten voor we erin kunnen (eerst afstuderen). Maar we hebben hoge eisen dus dat perfecte huis is er niet zomaar.

12. Welke data van afgelopen jaar staan in je geheugen gegrift?
06-03-2020 was de grote dag

13. Wat is het beste dat je hebt gekocht afgelopen jaar?
Animal Crossing Switch! Daarmee ben ik echt de lockdown door gekomen, en velen met mij. Speel nog steeds bijna iedere dag. Kom gezellig langs: DA-4579-6249-8836

14. Waar ging het meeste van je geld naartoe? (Buiten de vaste lasten om)
De huur van de kerk en koffie met taart enzo voor de bruiloft. De rest hadden we vorig jaar al gekocht. Maar het was allemaal niet zo duur hoor, we hadden het simpel gehouden.
De daktent voor onze roadtrip hebben we van zijn ouders gekregen als huwelijkscadeau, anders zou die het misschien winnen van de bruiloft zelf (haha). En daarna de switch dus.

15. Waar was je heel enthousiast over afgelopen jaar?
Animal Crossing was mijn leven dit jaar oké

16. Welk nummer zal je altijd doen denken aan afgelopen jaar?
Ehh.. De nummers die we hebben gezongen in de kerk kan ik nooit meer horen zonder daaraan terug te denken, maar voor heel 2020 niet echt iets.

17. Was je in vergelijking met vorig jaar…
a) Blijer of triester?
Toch wel triester. Ik heb het niet ontzettend benoemd tot nu toe maar corona had wel een grote impact. Ik vind dat er nog best veel kan wat betreft bezoek en mensen zien onder de regels, maar gewoon de onbezorgdheid en frequentie waarmee je voorheen mensen zag is wel weg, en dat vind ik moeilijk. Ik vind het eng om bij mijn opa's en oma's langs te gaan waarvan sommige echt wel fragiel zijn, je wilt niet de reden zijn dat ze corona krijgen.. Maar ik wil ze natuurlijk ook niet maandenlang niet zien wat nu wel is gebeurd. Gewoon moeilijk.
b) Dikker of dunner?
Weet ik veel niet aanmerkelijk het een of ander
c) Rijker of armer?
Eh mijn man heeft al ons geld op één rekening gezet en die staat niet bij mijn internetbankieren app dus ik heb er niet meer zo'n zicht op maar neem aan dat we rijker zijn want we geven niet zoveel uit. Alhoewel technisch gezien ik persoonlijk een stuk armer ben sinds we nu officieel getrouwd zijn want ik had spaargeld en hij heeft een studieschuld haha.

18. Wat had je graag meer gedaan?
Onbezorgd met mensen afspreken, en in grotere groepen. We hadden voor de bruiloft allemaal bordspelletjes als cadeau gevraagd en waren van plan met alle 'gevers' af te spreken om hun cadeau samen te spelen, dat soort dingen zijn er niet van gekomen.

19. Wat had je graag minder gedaan?
In de regen in de daktent zitten terwijl iemand voor de miljoenste keer de luifel anders neerzet om te kijken of het dan beter is terwijl optie 1 duidelijk gewoon prima werkte en het beste was. Mannen.

20. Ben je verliefd geworden afgelopen jaar?
Nog steeds elke dag meer (ondanks het antwoord op de vorige vraag)

21. Hoe oud werd je dit jaar?
28. Ik heb echt al een goed aantal grijze jaren joh.

Aankomend jaar wil ik graag…
Vrienden en familie veel zien!
20 dec 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Samsalabam
Samsalabam, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende