Eindejaarslijst 2021

Iets te laat maar nog wel de moeite waard om bij te houden, verder heb ik geen dagboek oid dus toch mooi om te zien wat er elk jaar speelt en hoe ik over dingen denk.


1. Welke gebeurtenis of trend vond je belangrijk?
Meestal schrijf ik hier over persoonlijke dingen, ik volg het nieuws verder niet zo. Dus voor dit jaar: De verhuizing. Maar ook de aanhoudende corona, en wat het met de samenleving doet. De angsten, de hoop dat het weer normaal zou worden als het vaccin er zou zijn, en de teleurstellingdat dit niet het geval is. Wat is het naar om te zien wat die emoties met mensen doet.

2. Mooiste herinnering van afgelopen jaar?
Dat we het telefoontje kregen dat we het huis hadden terwijl mijn beste vriendin op bezoek was, dat was zo leuk om dat moment te delen.
Op mooie koude zonnige dagen naar het bos hier en genieten van de herfstbladeren of bevroren dauw op de bomen en planten met mijn man.
Eerste kerstdag terug rijden vanaf mijn moeder en bespreken wat we willen met ons leven komende tijd, en hoe we ons leven gaan indelen naast de verbouwing.

3. Beste boek dat je gelezen hebt?
Maar 11 boeken uitgelezen dit jaar, Pride and Prejudice was het beste. Ik dacht dat het een romance was maar was blij te merken dat het eigenlijk een hilarische komedie is! Ik heb erg van de humor genoten. Momenteel ben ik bezig in Little Women.

4. Beste programma op tv/Netflix?
You, The Crown, Arcane.

5. Beste film je gezien hebt?
Dreamgirls

7. Slechtste dag?
De verhuizing was ontzettend zwaar en stressvol, en tijdens de week inpakken kreeg ik het tweede vaccin waar ik erg ziek van werd en heel veel pijn in heel m'n lichaam kreeg. Dat was allemaal erg zwaar. Het inpakken was veel werk en niet leuk want je maakt alleen maar dingen lelijk, de verhuizing zelf was ontzettend zwaar om alles van 4 hoog naar beneden te sjouwen, en vervolgens vier uur heen en weer rijden met de bus om het de dag erna weer te doen. En dan ben je verhuisd en was het huis zelf ook nog een bende, alles was vies en werkte slecht, dus moesten we een beetje behelpen terwijl we de badkamer en keuken leefbaar maakten.

8. Wat deed je afgelopen jaar dat je nooit eerder deed?
Eigenlijk geen hele grote gekke dingen, maar meer de hele ervaring van op het platteland wonen is compleet nieuw voor mij. En ik ben dit jaar op schilderles gegaan! Oh, en aan het begin van het jaar heb ik mezelf leren haken.

9. Heb je je goede voornemens waargemaakt en ga je nieuwe maken?
Dit was dit jaar - soort van - best wel een grote. Het was niet bedoelt als 'goed voornemen', maar in de eerste week van januari hebben mijn man en ik een uitgebreid huishoudrooster gemaakt, en letterlijk alles erin gezet wat we maar konden bedenken, opgesplitst in dag, week, maand, kwartaal, en jaartaken. Echt alles wat we maar konden bedenken ging erop, van bandenspanning controleren tot lichtknopjes schoonmaken. En dit in de loop van het jaar ook steeds meer aangepast, uitgebreid en gestroomlijnd. Dit was de houvast die we nodig hadden om een soort echt onze verantwoordelijkheid te pakken, nog verdergaand dan alleen het huishouden maar ook ons ritme etc. We hebben structuur en duidelijkheid in ons leven, en dingen gebeuren op tijd voordat het een probleem is. Het voelt alsof we samen heel volwassen zijn geworden dit jaar, en erg gegroeid. Dat is echt heel fijn, en ik heb vertrouwen in onze plannen voor komende jaren.
Mijn goede voornemen voor komend jaar is beter communiceren met mijn man als me dingen dwars zitten. Dit vind ik vaak moeilijk en gaat wel steeds beter, maar ik kan hierin echt nog wel belangrijke stappen zetten.

10. Welke landen heb je bezocht, en welke wil je volgend jaar bezoeken?
Alleen in Nederland gebleven dit jaar, maar wel veel heen en weer gereisd tussen het westen en het oosten haha.
En we hebben besloten om na het afstuderen van mijn man dit jaar gewoon echt eindelijk eens die paar weken op huwelijksreis te gaan voordat we aan de verbouwing gaan beginnen. Noorwegen en Zweden dus!

11. Wat wil je aankomend jaar wat je niet had afgelopen jaar.
Ik heb alles wat ik me maar kan wensen momenteel maar ik zal deze vraag eens gebruiken om uit te wijden over onze plannen. Want die hopen we komend jaar toch wel grotendeels tot uitvoering te brengen.
We zijn vanuit een appartementje in Delft naar een grote boerderij op het platteland verhuisd, en we willen deze zelf voltijd gaan verbouwen (mijn man meer dan ik). We wonen nu in het voorhuis, en hebben het met minimale tijd/kosten zo leefbaar mogelijk proberen te maken, en dat is aardig gelukt! Alleen de wc is stervens koud in deze tijd van het jaar, haha, we hebben enkel gaskachels in de woonkamer en keuken. In de deel (oude koeienstal aangebouwd aan het voorhuis) is nu de werkplaats opgezet. Eind mei hoopt mijn man af te studeren, en daarna willen we voltijd aan de slag. Tegenover het huis staat nog een grote schuur/stal, deze willen we eerst verbouwen en er een goede mooie grote werkplaats in maken, en een gastenverblijf met ruimte voor een bank, kleine tafel, bed, douche en wc. En we willen een tweede verdieping maken in de schuur voor kantoorruimte met nog wat ruimte voor opslag. En dan maken we voor nu ook een tijdelijke simpele keuken aan het gastenverblijf die we aan het einde weer bij de werkplaats trekken, zodat we daarheen kunnen verhuizen als een soort tiny house/studio appartementje. Dan kunnen we het woonhuis helemaal strippen, alle muren, vloeren en het dak, en weer goed opbouwen met goede isolatie en warmtesystemen. De schuur lukt hopelijk wel in ongeveer een jaar, en dan kunnen we best een paar jaar pakken voor de verbouwing van het woonhuis. Ontzettend groot project dus, en ik heb er helemaal zin in om dit samen te gaan doen. Gewoon ons eigen huis helemaal opbouwen, en deze oude boerderij weer in ere herstellen zodat hij weer decennia lang mee kan.
En wat ik toch ook even wil noemen: dit was initieel eigenlijk wel een beetje het plan, maar we hebben laatst besloten om ondertussen ons leven niet volledig op pauze te zetten tot de verbouwing af is. We willen ontzettend graag kinderen om ons geluk mee te delen, en we voelen ons er mentaal gewoon klaar voor. Nu nog niet meteen, maar als de verbouwing goed loopt en we over zijn naar de schuur, kunnen we eens kijken wat de mogelijkheden zijn..? vrolijk

12. Welke data van afgelopen jaar staan in je geheugen gegrift?
We zijn meerdere dagen met een verhuisbusje heen en weer gereden, maar 12 augustus noemen we de officiële verhuisdag omdat de kat toen mee ging en we maar één keer gereden hebben (niet terug dus) en hier geslapen hebben.

13. Wat is het beste dat je hebt gekocht afgelopen jaar?
Afgezien van het overduidelijke, de schilderlessen. Ik geniet er ontzettend van elke les.

14. Waar ging het meeste van je geld naartoe? (Buiten de vaste lasten om)
Eh.. gereedschap waarschijnlijk?

15. Waar was je heel enthousiast over afgelopen jaar?
Alle plannen maken en de omgeving verkennen hier, wandelingen vanuit ons huis of in het bos.
En wat we ook niet hadden verwacht is hoe hecht de buurt/straat hier is, met regelmatig activiteiten. En hoe warm we hierin verwelkomt zijn. Dat is echt heel leuk en speciaal om te merken.
En, vogels. Ik ben dit jaar een beetje een vogelaar geworden, ik was aan het begin nestkastjes livestreams aan het volgen en de namen leren, en onderhand hebben we een uitgebreid arsenaal aan voedseldispensers hangen waar een heleboel vogels op af komen en wat ontzettend leuk is om naar te kijken en bij te houden wat er allemaal is. Mijn man is helemaal meegegaan in mijn enthousiasme en dit is een ontzettend leuke hobby om te delen.

16. Welk nummer zal je altijd doen denken aan afgelopen jaar?
-

17. Was je in vergelijking met vorig jaar…
a) Blijer of triester?
Blijer
b) Rijker of armer?
In theorie een heel stuk armer maar in de praktijk is de bankrekening niet gedaald volgens mij

18. Wat had je graag meer gedaan?
Ik heb dit jaar erg veel gekleurd in mijn kleurboek, en progressie in mijn skills gemaakt. Dit is echt heel fijn om te doen en toch wel echt mijn favoriete hobby, al blijf ik natuurlijk fases hebben van dingen. Ik hoop dit komend jaar weer steeds meer te kunnen doen, en ver te komen in mijn lopende creatieve projecten.

19. Wat had je graag minder gedaan?
Ik kan nu echt even niet iets bedenken, misschien wijzig ik dit antwoord later nog als me iets te binnen schiet.

20. Ben je verliefd geworden afgelopen jaar?
Op deze plek, dit uitzicht en het huis en de buurt.

21. Hoe oud werd je dit jaar?
Alweer 29.

Aankomend jaar wil ik graag…
Vrienden en familie veel zien!
Dit was mijn antwoord van vorig jaar en dit is ondanks de verhuizing naar de andere kant van het land goed gelukt. We hebben al een aantal keer een marathon aan bezoekjes gepland als we die kant op gingen, en daardoor zag ik sommigen zelfs meer dan toen we twee straten verderop woonden. Dit is echt ontzettend leuk en hoop ik veel te blijven doen, dus het antwoord blijft staan.
01 jan 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Samsalabam
Samsalabam, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende