Een week ertussen.

Lieve lezers,

Gisteren had ik dus al een lap tekst geschreven, maar toen drukte ik ineens ergens verkeerd en .. poef
Lap tekst weg !
Had gisteren geen zin meer om het overnieuw te schrijven dus ik zal vandaag het zo goed mogelijk proberen te herschrijven.

Inmiddels ben ik met hoofdstuk 1 bezig geweest van het boek die ik doorwerk met mijn psychologe en eigenlijk ging het mij best goed af. Ergens vond ik het fijn dat veel wat er beschreven staat overeen komt met hoe ik dingen ervaar. Maar het riep ook angst/nervositeit op. Want gaat dit dan werkelijk over mij.. en mag in dit wel delen met anderen ipv alleen met mezelf. S”maandags had ik het huiswerk al af, en ik heb pas een volgende afspraak met de psychologe volgende week vrijdag.

Afgelopen dinsdag appte ze mij over een afspraak samen met de woonbegeleiding. Ik zag dat ze daarna nog even online was nadat ik antwoordde “is goed”. Ik twijfelde heel erg als ik het haar zou appen dat ik een week ertussen wel lang vond duren. Maar ik heb dit toch gedaan. En ineens ging mijn telefoon. Ik schrok er wel een beetje van. Ik heb het niet zo met telefonische gesprekken, maar dit weet zij natuurlijk nog niet. Toch vond ik het wel even prettig dat ze mij belde. Ook al was het gesprek wel even ongemakkelijk. Ik vertelde dat het huiswerk maken niet zo een probleem was. Ik heb het hoofdstuk wel echt 10 keer moeten lezen en heb het serieus aangepakt met makers enzo. Maar dat het delen ervan weer een stap verder is. Ik vertelde ook dat ik nu er de hele tijd mee bezig was en dat ik het bewust nog niet had opgestuurd omdat ik dan steeds bezig ben met wat zal zij ervan vinden.” Goed dat je daar over na hebt gedacht” zei ze. Je moet doen wat voor jou werkt. Nadat we het gesprek beëindigt hadden , voelde ik paniek en dacht ik shit !!
Waarom vind ik het nu zo erg dat er een week tussen zit. Ik ben mij toch niet aan het binden hè. Dat mag echt niet gebeuren in de mate dat het in het verleden is gebeurt. Toen ging ik na bij mezelf waarom ik graag eerder een afspraak met haar wilde.
Was dit omdat ik het contact fijn vind of omdat ik graag vooruit wil en er werkelijk een beetje vertouwen in heb dat dit boek doorwerken met haar mij echt kan helpen of in iedergeval iets kan meegeven dat ik echt nodig hebt.
Het tweede was het geval. En de rust keerde een beetje terug.
Ik mag mezelf niet belangrijk gaan vinden in de zin dat ik ervan uit ga dat ze 24/7 voor mij bereikbaar is.

Ik vind wel dat deze psychologe mij echt de ruimte geeft en ook de omgang met mij is erg fijn.
Het is fijn dat ze ook echt naar een manier heeft gezocht om mij verder te helpen.
Pluspunten voor haar !!


Verder heb ik contact gehad met “school/werk coach”
Het is nu echt de tijd dat ik mij cv op orde ga stellen en een motivatiebrief schrijf om te versturen naar mogelijke leerbedrijven. Dit roept angst en onzekerheid op, hoewel ik weet dat dit mij wel gaat lukken . Er is alleen een stukje waar ik nog iets moet verzinnen waarom ik gestopt ben met de pabo 2 keer.
Ik dacht dat wel even te verzinnen, maar stuurde het als checkje naar mijn oude leerlingbegeleidster van de middelbare school. Die inmiddels mijn oudste vriendin is geworden. En zei stuurde dit moet anders.
Oké ik ben echt al te lang niet meer naar school geweest voor dit soort dingen. Ik mag morgen langskomen en dan maken we het samen. Erg fijn idee dat ik nog altijd op haar kan rekenen ook na mijn havo diploma. Ik heb haar al meredermaals laten merken dat ik haar enorm waardeer in alles. Gelukkig maar weet ze dit van mij!

Even denken heb ik verder nog iets te delen ..?

Ben vandaag een jonge vrouw tegengekomen tijdens de hond uitlaten waarbij ik aansluiting vond. Gek genoeg heb ik een radar voor mensen met psychische problemen. Ik weet niet iets in mij zei tegen mij van zij is net als jou. Dit bedoel ik niet negatief he. Ik ben dol op mensen die net zo als mij zijn. We hebben nummers uitgewisseld en hoop dat het contact met haar groeit. De honden konden in iedergeval goed met elkaar overweg.
Pluspunten !!

Nou dat was het wel voor vandaag.
Fijne avond,
Dikke knuffel,
Kleintje
15 apr 2021 - bewerkt op 15 apr 2021 - 89x gelezen
Profielfoto van KleintjeXx
KleintjeXx, vrouw, 24 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende