Dus, dat.

Ik heb het weer een beetje druk. Over twee weken is mijn bachelor klaar en in de tussentijd moet ik nog een conclusie en discussie schrijven en een online presentatie voorbereiden. Ja, ik moet mijn scriptie via Microsoft Teams presenteren. Nee, ik heb nog niet met Teams gewerkt. Dat wordt effe alles uitvogelen. De cursushandleiding is niet aangepast, want er staat dat je met een Powerpoint moet werken en oogcontact moet houden. Die Powerpoint kan nog wel online, dat oogcontact minder. Maar ik zal zien.

Ik ben corona zat. Ik heb geen zin meer om te doen alsof het allemaal wel goed gaat en dat ik corona niet erg vind, want ik vind het wél erg, ik vind het niet leuk om allemaal mailtjes van de uni te krijgen dat onderwijs online zal moeten, dat ik mijn master ook "tijdelijk" online zal moeten volgen - dat uni een online bezigheid wordt waar ik wel zo'n 2100 euro voor weg moet leggen. Ik wil ook ergens mijn huis voor uit moeten. Ik vind alles online doen gewoon kut.
Oké, dat was de negativiteit wel weer. Ik vind dat er tegenwoordig genoeg negativiteit is, in alle media. Om een reden, ja, tuurlijk, maar het is aanstekelijk, al die negativiteit.


Vandaag fietste ik weer van mijn vriend naar huis en het was zo warm dat ik dat maar in mijn sportbeha en korte sportbroek deed. Ik had het gevoel dat mensen naar me keken. En iemand toeterde ook naar me, om vervolgens te zwaaien. Licht ongemakkelijk. Ik wil gewoon naar huis komen en het niet stikheet hebben. Is dat... sexy? Nee toch? Nou ja. Dat is blijkbaar subjectief.
Soms heeft een mens het gewoon warm.

Ik was naar het tuincentrum gegaan voor groenteplantjes en kamerplantjes. Alvast voor vaderdag, want ik heb het volgende week druk met mijn scriptie. Ik haalde twee courgettes, twee tomaten, twee broccoli's en een bamboeplant, want mijn vader heeft een visie waar hij nooit meer bamboestokken hoeft te kopen, nee, die zaagt hij dan van onze bamboeplant, ja, want zo'n bamboeplant, die groeit héél snel. Daarnaast haalde ik nog een vleesetend plantje en een dwergpalmpje (er stond 'dwergpalm' op, maar volgens mij is het gewoon een hele kleine areca palm, dus, ja, een dwerg, palmsoort) voor mezelf en een monstera voor de moeder van mijn vriend.

Toen ik die naar mijn vriend had meegebracht, zette hij hem gelijk op zijn tafeltje met planten.
'Hallo, die is voor je moeder's verjaardag.' zei ik.
'Oh. Echt?' begon hij, 'Die gaat het echt niet overleven hoor. Er is een reden dat al haar planten plastic zijn.'
'Maar... oh. Weet je het zeker?'
'Ja, je kan hem beter hier laten.'
'Maar dan heb ik geen cadeautje meer.'
'Ik heb ook nog geen cadeautje.'
Dus toen liet ik de monstera bij hem, kochten we samen een cadeautje en bleek dat ze van iemand anders ook al een monstera had gekregen, dus, ja, dan was het beter dat ik iets anders gaf. En mijn vriend moest wel een tikkie voor die plant betalen.

Hij heeft nu ook een plantenhoekje. Het begon met twee philodendrons aan de muur, toen nam ik wat basilicum mee, toen kwam er een pannenkoekenstekje van mij bij, vervolgens een peperplant, ook van mij, en nu die monstera. Daarnaast heeft hij citroenmelisse en munt gezaaid. Volgens mij heb ik hem aangestoken. Nou ja, ik heb gewoon de planten die ik over had meegenomen. En nu staat het tafeltje vol. Maar hij wilde er nog een extra plankje of zo bij doen!
Je moet iets tijdens corona.
Maar het is gezellig, samen plantjes kweken. En hij is blij met alles wat ik meeneem. In mijn fietskrat. Oké, ik had niet door dat ik eigenlijk alles voor hem mee heb genomen. Ook de zaadjes, want ik was toen toch al in het tuincentrum. Oeps. Ik stuur wel tikkies?

Ik compenseer alleen teveel met water geven aan mijn eigen planten, als ik naar hem toe ga. Dan denk ik: ik geef mijn planten wat meer water, anders staan ze droog als ik terug kom. Toen kreeg ik een kolonie rouwvliegjes in mijn kamer. Toen legden ze eitjes in mijn net ontkiemende orchideeboom en aten hun larven die zaadjes en beginnende plantjes op. Daar ging mijn 4 euro. In de kliko. Ik overweeg bijna nieuwe zaadjes te kopen. Misschien vraag ik het voor mijn verjaardag. Maar het was een beetje zuur. Ik weet nu wel dat ik minder water moet geven. Maar goed.

Morgen moet ik aan de bak voor mijn scriptie en daarna ga ik wel weer eens een keer hardlopen, want dat heb ik een tijdje niet gedaan. Ik had last van mijn keel en ben toen maar thuisgebleven, want, oh oh, misschien was het wel corona!, maar ik had geen koorts en hoefde nergens heen, dus heb me niet laten testen.
Ik denk eerlijk gezegd dat het verkoudheid/hooikoorts was, want het was na vier dagen weer helemaal over.
Je weet wel, ik kreeg het nadat ik 17 kilometer had gefietst en redelijk hard, dus ik zat te hijgen en had mijn mond open en de pollenradar gaf aan dat er een extreem ongunstige trend was voor de graspollen en dat iedereen klachten had. Ik denk dat dat het was.

Ik heb zo veel over plantjes geschreven, maar ik weet niet zo goed wat ik nog meer heb gedaan in mijn leven, ja, wat gegamed, ik heb nieuwe teenslippers en hoofdkussens gekocht, - ka-ching -, ik heb succesvol foccacia's gebakken en uh dat was het zo'n beetje.
Nou ja, ik ben dus toegelaten tot de master waarvan ik wist dat ik al toegelaten zou worden. Er is één voorwaarde: ik moet mijn bachelor halen. Dat komt wel goed. Van die andere master heb ik nog niets gehoord, maar ze hebben nog even.
Dus, dat.
13 jun 2020 - 542x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 22 jaar
ModeMode
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende