Depressief, of toch niet?

Beste lezer, (Laat A.U.B je advies hierover weten in de reacties of stuur een privè bericht)

dit is mijn eerste tekst die ik schrijf over mijn lastige leven. Maar dit verhaal is echt RAAR!
Ik zal beginnen bij het begin:

Ik zit in de 1e klas vwo van de middelbare school. Ik heb een meisje ontmoet waarmee ik echt beste vriendinnen ben geworden! Ik ga haar naam niet vertellen vanwege privacy, dus daarom noem ik haar in dit verhaal even Lisa. Ik en Lisa werden beste vriendinnen en hadden ontzettende lol. En dat hebben we nog steeds! Ze is mijn aller beste vriendin en ik zou natuurlijk willen dat haar niks overkomt zoals een depressie.

Maar een paar dagen geleden deed ze een beetje apart. Ze zei tegen me: ''Ik voel me niet blij, ik ben niet gelukkig.'' Natuurlijk wilde ik haar daar mee helpen. Ik wilde echt niet dat ze depressief was! maar gisteren deed ze een beetje anders dan iemand die echt depressief is. Ze zei dingen zoals: ''Elke keer als je me vraagt hoe het met me gaat zeg ik dat het goed gaat maar ben je zo dom? Je ziet toch dat ik niet gelukkig ben?!''

Ze begon een beetje te overdrijven met haar 'depressie.' Ze stuurde mij bijvoorbeeld een foto waarin stond: '' Sometimes when I say I'm okay I want someone to look me in the eyes, hug me tight and say: I know you are not'' Ze wil dus dat ik dat doe denk ik.

Ze begint echt te overdrijven met haar zogenaamde 'depressie.' En waarschijnlijk zou je nu denken: ''Maar misschien heeft ze wel echt een depressie.'' Maar als je hoort wat ik je nu ga vertellen zul je anders denken:

Vandaag ging ze namelijk echt te ver! Ze wil gewoon aandacht.
Ze deed namelijk het volgende:

Ze heeft met rode en zwarte stift een neppe wond op haar pools getekend zodat het zou lijken alsof ze haarzelf snijd. Ik weet 100% zeker dat het stift was. Ze had haar mobiel in haar hand en ik zag die neppe wond en toen zei ik gewoon: ''Hey Lisa! Je hebt iets op je pools zitten. Wat is dat?'' Waarop ze zei: ''Oh dat is niks hoor.'' Maar toen keen ik beter en zag ik duidelijk dat het stift was. Ik heb niks tegen haar gezegd maar ik weet dat ze gewoon aandacht wil en zielig probeert te doen. Heeft iemand advies voor me? Moet ik aan haar vertellen dat ik weet dat ze nep depressief is?

Groetjes
09 mrt 2019 - bewerkt op 09 mrt 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van LastigLeven
LastigLeven, vrouw, 17 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende