De eerste baan

Mijn dochter heeft een baan. Ze had al tijden geld te kort maar met 14 jaar kan je nog bar weinig doen. Vakkenvullen moet je 15 zijn en ook de horeca heeft een minimale leeftijd. Bovendien is er door de Corona wat minder werk in de horeca en de nood wat minder hoog.

Eerst maar eens bij een kwekerij beginnen, via de buurvrouw krijgt ze een telefoon nummer van de frambozen kwekerij een dorp verder op. Dapper stapt ze op zaterdagochtend vroeg op de fiets. Een paar uurtjes plukken is best te doen en de eerste centen zijn verdiend.

Bij papa werken is financieel een stuk aantrekkelijker. TIjdens de quarantaine moest er een carport komen en waren wat extra handen erg welkom. Dat tikt lekker aan, een dagje werken is al gauw 35€ en het is nog leuk ook. Ze ontdekt dat ze best technisch is en vader en dochter hebben een heerlijke week. Van het verdiende geld wordt direct een iwatch gekocht. Zelf verdiend!

Dan belt de krant of ze geen folders wil lopen, er is een wijk vrij in het dorp. 230 adressen in het dorp, dus dat is best interessant. De eerste keer komt ze mopperend thuis, dit zijn er veel te veel, ik ben nog niet klaar en moet nog een dag!
De 2de keer gaat al sneller en als je eerst alles vouwt gaat het nog sneller. Af en toe zitten er extra folders bij, dan krijg je zo maar een tientje extra, dat gaat lekker.

Nu nog de vakantie oplossen, ze moet zelf voor vervanging zorgen, maar dat is best lastig als je nog niet zo heel veel kent in het dorp.
09 feb 2022 - bewerkt op 16 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lieke86
Lieke86, vrouw, 50 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende