Dag Stress

Het is bijzonder hoe dingen die je leuk vindt stress op kunnen leveren. Bijvoorbeeld omdat je niet genoeg tijd hebt om eraan te besteden, maar ook juist als je wel de tijd genomen hebt om eraan te besteden en die tijd nu niet meer kunt besteden aan dingen die je moet doen. Ook het dingen doen die je leuk vindt kunnen je tegen gaan staan als het een verplichting wordt en dat is lastig. Ik denk zelf dat de wat betere time management die ik hoop te bereiken zeker een bijdrage gaat leveren aan gewoon kunnen genieten van dingen die je leuk vindt.

Zo ben ik vandaag niet heel productief geweest, maar heb ik wel een aantal belangrijke keuzes gemaakt, wat af en toe misschien nog wel belangrijker is dan echt werk uit te voeren. Natuurlijk is dat stap 2, anders gebeurt er niks, maar de tijd die je soms kwijt raakt aan twijfelen en uitstellen, puur om geen keuze te hoeven/willen maken is absoluut weggegooid. De belangrijkste keuze is dat ik heb besloten niet te stoppen met studeren; een keuze die ik al vaker gemaakt leek te hebben, maar nooit met volle overtuiging. Nu wel. Ik ben al over de helft van mijn bachelor en ik weet dat ik er op de lange termijn enorme spijt van ga krijgen als ik nu voor korte termijn tevredenheid kies. Want ja, ik heb een aardige baan en kan genoeg extra werken om rond te komen en te doen wat ik leuk vind als ik nu stop, maar a) het is weinig uitdagend en b) het geeft weinig zekerheid voor de toekomst. Zonder diploma heb ik op den duur zo weinig mogelijkheden, dat nu doorzetten echt de moeite waard is. Het is nog twee jaar, ongeveer. Anderhalf met een beetje geluk, tweeënhalf met een beetje pech. Daarna heb ik nog alle tijd om vanalles te gaan doen, maar dan heb ik in ieder geval iets om op terug te vallen en iets om trots op te zijn. Iets dat ik heb afgemaakt.

Ook studiegerelateerd heb ik een keuze voor mijn minor kunnen maken. Eerst maakte ik me heel erg zorgen over als dit, dan dat, maar het zou ook kunnen dat.... Nu heb ik gewoon een top 3 samengesteld. Als nummer 1 niet lukt, dan heb ik een back-up plan en daar zelfs een back-up voor. Allen iets waarmee ik wel overweg kan. Pfoe, keuzes maken lucht op, het creeërt zoveel ruimte in je hoofd.

Als laatste heb ik gekozen om de weekenden niet aan de studie te besteden, maar doordeweeks gewoon elke dag van 9 tot 5 te knallen. Om die reden heb ik ook besloten morgen niet iets leuks te gaan doen. Ik heb een heel lijstje met dingetjes die moeten gebeuren, die niks met de studie te maken hebben en die ga ik morgen allemaal afmaken. Op die maniet kan ik doordeweek mijn hoofd bij de colleges houden en zondag wel iets leuks doen met een vriendinnetje dat ik al erg lang niet gezien heb, zonder in de stress te zitten.

Er zullen in de loop van de week ongetwijfeld nieuwe non-studie verplichtingen bijkomen, maar die zijn dan voor na 5 uur 's avonds of voor volgende weekend. 9 tot 5 is om te studeren, 1 dag in het weekend is helemaal van mij en voor rust en alle andere tijd is voor andere verplichtingen. Het plaatje ziet er heel gestructureerd uit in mijn hoofd, nu nog zorgen dat ik die ruimte ook echt kan houden. Ik denk dat meditatie me daar goed bij gaat helpen. Mijn negatieve spiraal van afgelopen jaren gaat veranderen in een positieve, door een realistische planning en voldoende rust. Let's go!
16 dec 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van rosannemarit
rosannemarit, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende