Bonte pakken en kleding vrouwelijke politici e.d.

Met even googlen kwam ik hierop:

https://www.evajinek.nl/onderwerpen/artikel/5170315/vrouwen-politiek-mode-kleding-macht-betekenis-uitstraling-controverse

Ik moet het maar in de praktijk nog zien. In me gaat een rebeliteit waarin ik gewoon blauwe pakken e.d. wil dragen. Mijn laatste sollicitatiegesprekken voerde ik zelfs in een typisch mannelijk zakelijk/juristenpakkencombinatie. Maar omdat ik een vrouw ben stond het me gewoon vrouwelijk, ik maakte geen man van mezelf. Al vind ik het altijd wel leuk om met androgyne nuances te spelen.

Ik kijk regelmatig naar politici en snap niet zo goed waarom vrouwen zo kleurrijk moeten. Als ze het wilden, oke, prima, niemand die je tegenhoudt.

Maar why?

Zou iemand van de PR team van een partij mij ook in een bonte pak stoppen als ik een politica zou worden, ook als ik dat niet wilde?

Gebruik maken van de kracht om mensen af te leiden met je kleding?

Ik wil opvallen met wat ik zeg. Niet mijn kleding, behalve misschien met dat ik opval met dat ik smaak heb.

Een pak is een uniform naar mijn idee, ik vertegenwoordig daarmee, voor mijn persoonlijke eer, een functie waar de maatschappij vertrouwen in hoort te hebben.

Een vergelijking met militairen is niet heel erg op zijn plek maar ik identificeer me wel met die filosofie.

Samen, met mijn collega's. Wel een beetje in luxe leven, want zelfs al maak je een *menselijke* fout, je draagt een grote verantwoordelijkheid en daar mag je wel beloond voor worden, vind ik. (En die moet je nemen.) Maar ook voor de maatschappij.
03 mei 2022 - bewerkt op 03 mei 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van knowthyself
knowthyself, vrouw, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende