Boekenlijst Roch

Day 01 - Best book you've read this year.

Boek wat ik nog niet kende? Hmmm. Ik denk The Help van Kathryn Stockett.

Day 02 - A book that you've read more than 3 times.

Daar zijn er zo veel van! Maareh... The Hobbit. Als kind las ik de Nederlandse versie al toen ik zeven was. Geweldig boek.

Day 03 - Your favorite series.

The Chronicles of Narnia, van C.S. Lewis!

Day 04 - Favorite book of your favorite series.

The horse and his boy.

Day 05 - A book that makes you happy.

De Regenboogkinderen van Josephine Baker (vertaald door Piet Worm dacht ik). Maar blij op een ik huil omdat het toch zo mooi afloopt manier.

Day 06 - A book that makes you sad.

Hersenschimmen van J. Bernlef.

Day 07 - Most underrated book.

Geen idee. Ik ben blijkbaar enorm kritisch, hahah!

Day 08 - Most overrated book.

De Avonden van Gerard Reve.

Day 09 - A book you thought you wouldn't like but ended up loving.

The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared van Jonas Jonasson. Ik dacht dat het gewoon weer zo'n hype zou zijn, en hoewel het een hoog spaghettiromangehalte heeft heb ik gelachen en gehuild en kon ik het boek niet wegleggen.

Day 10 - Favorite classic book.

Pride and prejudice, duh!

Day 11 - A book you hated.

Anna Karenina, van Tolstoj. Wat een DRAAK van een boek. Ik heb volgens mij nog nooit zo lang gedaan over een boek, en dan de verhaallijn... walgelijk. Maar het mag dan ook duidelijk zijn dat ik geen grote voorstander ben van het naturalisme, noch van het realisme.

Day 12 - A book you used to love but not anymore.

Ik verander niet snel van mening dus ik kan niet echt zeggen dat ik niet meer van bepaalde boeken hou. Maar wat ik misschien wel kan zeggen dat ik eroverheen gegroeid ben? Ik was vroeger een enorme fan van kinder Westerns, zoals Arendsoog. Mijn grote favoriet waren echter de boeken van Karl May. Ik wil niet zeggen dat ik niet meer van die boeken hou, maar als er nu een nieuwe op mijn pad verschijnt verslind ik hem niet meer zoals vroeger. Ik heb er twee ongelezen in de kast staan. Die komen nog wel een keer.

Day 13 - Your favorite writer.

Annie M.G. Schmidt!

Day 14 - Book from your favorite writer.

Pluk van de Petteflet.

Day 15 - Favorite male character.

Mr. Darcy (uit Pride and Prejudice) als romantische held denk ik. Ik heb zoveel lievelingspersonages dat het moeilijk is om te kiezen. Ik ben ook gek op de komische personage Hadji Halef Omar uit de Karl May boeken waar de hoofdpersoon (met de erenaam Kara ben Nemsi) door het Middenoosten zwerft. Nogmaals, er zijn er zoveel, het zou gekkenwerk zijn om ze allemaal op te noemen. Oh, en Sir Percival, die altijd op jacht is naar 'the Questing Beast'.

Day 16 - Favorite female character.

Ook hier is het moeilijk om te kiezen, maar ik denk dat Mrs. Weasley (uit de Harry Potter boeken) wel ergens bovenaan staat, omdat ze gewoon van de pagina's afspat! Ik was dus ook echt dol op Aibileen uit The Help, en niemand is zo mooi als Kott-kott uit de Regenboogkinderen. Oh, en zou ik dan zomaar de Sneeuwkoningin vergeten uit het gelijknamige sprookje van H.C. Andersen. Wat een geweldige slechterik! Oh, en Pippi Langkous! Pippi is echt megalomaan geweldig, zoveel awesome in een meisje!

Day 17 - Favorite quote.

"Always forgive your enemies; nothing annoys them so much." (Oscar Wilde)

Day 18 - First chapter book you can remember reading as a child.

Echt geen idee. Waarschijnlijk was het iets als Jip en Janneke.

Day 19 - Favorite book turned into a movie.

Hmm. Heel veel van mijn favoriete boeken zijn verfilmd en niet alle verfilmingen zijn even briljant. Daarom kies ik eens een keer voor een tof boek waarvan de verfilming het boek misschien niet helemaal volgt, maar toch verder wel echt geweldig is, namelijk Atonement.

Day 20 - Book that makes you laugh out loud.

The Importance of Being Earnest van Oscar Wilde.

Day 21 - Favorite book from your childhood.

Koning van Katoren van Jan Terlouw.

Day 22 - Book you're currently reading.

Empire of Silver van Conn Iggulden. Weet nog niet wat ik ervan vind.

Day 23 - Your guilty pleasure.

Wattpad.com De app staat op mijn telefoon en ik heb al zeker honderd goede en minder goede ongepubliceerde boeken gelezen.

Day 24 - A book you wish more people would've read.

Koning van Katoren. Maar echt, het vat zoveel domme grote mensen problemen samen in een geweldige satire die ook kinderen snappen. En het loopt nog goed af ook!

Day 25 - Favorite book you read in school.

Candide ou l'optimisme van Voltaire. Ik las het op de universiteit en heb zitten lachen als een malloot, en dat om een boek geschreven door een excentriekeling die al meer dan 200 jaar dood is.

Day 26 - A book that changed your opinion about something.

Ok, niet echt dat het mijn mening veranderde, maar Claude Gueux van Victor Hugo verwoordde mijn mening over de doodstraf en waarom deze afgeschaft moet zijn op een manier die ik zelf nooit zo mooi had kunnen formuleren.

Day 27 - The most surprising plot twist or ending.

Daar komen van die vage middeleeuwse werken voor in aanmerking, waar ineens de visserkoning zich met dingen komt bemoeien enzo.

Day 28 - Favorite title.

Wind in de wilgen.

Day 29 - A book everyone hated but you liked.

Geen idee eigenlijk. Misschien The Importance of Being Earnest?

Day 30 - Favorite book.

Oeh. Onmogelijk moeilijke vraag. Maar eh... omdat iedereen dit boek (deze serie) een kans zou moeten geven: Arthur, koning voor eens en altijd, gevolgd door het boek Merlijn door T.H. White.
30 apr 2013 - bewerkt op 02 mei 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PrankDemon
PrankDemon, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende