Bibi logeert bij Tessa

Zo, weer eens tijd voor een update vanuit huize PD. Met de kips gaat het goed! Fret legt nu ook, en in theorie zou ik dus vier eitjes per dag moeten krijgen. In theorie hè, want Uil is al weken broeds en die legt dus niet. Malle kip dat het is. Ze kijkt me ook altijd heel beledigd aan als ik haar van het nest afgooi om wat te gaan eten en drinken (dat doe ik minstens eenmaal per dag). Soms protesteert ze dan ook luid als ze me de eitjes ziet pakken.

Tessa wordt steeds brutaler bij de kippen. Ze mag tegenwoordig mee eieren rapen, omdat ik er uiteindelijk naartoe wil dat ze onder mijn toezicht samen met de kippen los de tuin door kan lopen. Maar nu ze door heeft dat er een kip zit te broeden schiet ze soms langs me heen, om tegen de tafel waar de nesten op staan aan te springen zodat ze even bij de kip kan snuffelen. Oortjes naar voren, koppie scheef.... misschien probeer ik er nog wel eens een foto van te maken.

Verder logeert Bibi hier weer, al twee weken ondertussen. Met Pasen gaat ze weer mee naar mijn schoonfamilie, maar misschien dat ze de week erop weer een week bij ons logeert. Voor Bibi is het wel echt beter, ze krijgt hier meer aandacht, meer beweging, lekkerder eten en duidelijkere regels. Ik probeer haar ook weer te laten afvallen. De dierenarts had tegen mijn schoonvader gezegd dat ze minstens een kilo moest afvallen. Ik heb eigenlijk geen idee of dat al gelukt is. Ik vind haar nog steeds te stevig namelijk.

Bibi is ondertussen ook best goed gewend aan mij. Tijdens de cursus neem ik haar ook mee, omdat ze hier thuis alleen erg nerveus wordt als Tessa weg gaat. In het begin was ze ook erg nerveus op de cursus (piepen als de malle, er werd aan me gevraagd of ik het ventiel er niet even uit kon trekken, hahah), maar ondertussen laat ze zich uitgebreid aanhalen door iedereen die aan de kant staat te kijken, snuffelt ze eens beleefd aan een hondenkont en lijkt ze het verder allemaal wel prima te vinden.

Omdat ik erg consequent ben met belonen van goed gedrag en zeer ongewenst gedrag gelijk afstraf gedraagt ze zich ondertussen ook steeds beter. In het begin kwam ze gewoon niet als ik haar riep, of rende ze snel weer naar buiten als ik haar eindelijk had overgehaald om naar binnen te gaan. Nu komt ze vrolijk aandraven als ik voorstel naar binnen te gaan (want binnen = snoepje) en als ik haar roep komt ze aandraven in plaats van dat ze me negeert of aan komt sjokken. Heel soms komt ze ook aangestormd, en daar krijgt ze natuurlijk de jackpot (=drie snoepjes!) voor. Voor ongewenst gedrag als eten van tafel proberen te snaaien of de keuken inlopen krijgt ze één verbale waarschuwing, daarna de waterspuit. (Moet ik nog zeggen dat ze de keuken niet meer inloopt en alleen probeert te snaaien als ze denkt dat ik niet kijk?)

Ik snap oprecht niet dat mijn schoonouders hun hond zo makkelijk kunnen missen. Ik heb er zelf al buikpijn van dat ik Tessa binnenkort één nachtje bij hen moet laten.

Enfin. Nog enkele foto's van alle dames dan!

Kippies!







Tessa ligt graag op of onder mijn voeten te dweilen:









Samen zonnen (Bibi probeert bij te kleuren):








Samen uitgeput op de bank:



12 apr 2014 - bewerkt op 12 apr 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PrankDemon
PrankDemon, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende