Bezoek

Tessa heeft bezoek, al sinds ik zondagavond Bibi meenam om hier een weekje te logeren. Schoonouders zijn een weekje weg en voor mij is het een mooie manier om uit te proberen hoe het gaat, zo met zijn drietjes. Er blijft namelijk nog steeds sprake van dat wij Bibi ergens in de toekomst in huis nemen, en ik vind het fijn om dan te weten waar ik aan toe ben.

Tessa vindt het gelukkig allemaal dolle pret. Wanneer ze niet slapen probeert ze Bibi over te halen tot een spelletje. Tikkertje en Tug of War zijn haar absolute favorieten en regelmatig rent ze uitdagend voor Bibi langs met een lang trektouw. Wel is ze van mening dat Bibi lager in de rangorde staat, en dus komt ze zich er jaloers tussenwringen wanneer ik Bibi aanhaal. Want tsja, zij is hoger in de rangorde, verdient dus als eerste aandacht tot ze er genoeg van heeft en laten we eerlijk zijn: Tessa heeft niet snel genoeg van aandacht.

Bibi komt langzaam los. Ik merk dat ze nog steeds de kat uit de boom kijkt, ze houdt zich wat afzijdig als ze niet speelt of geaaid wordt. Toch is het een hond die zich snel thuisvoelt en ik heb ook niet het idee dat ze het niet naar haar zin heeft. Ze vindt vooral het eten erg lekker (ze krijgen hier KVV, rauw vlees dus) en als ze er even niet bij nadenkt krijgt ze praatjes. Zoals gisteren, toen ze samen lagen te chillen op Tessa's kussen:







Ikzelf merk nu pas hoe goed Tessa eigenlijk op mij reageert. Ze moet dan misschien nog wat beter leren komen, maar verder is ze toch vrijwel constant op mij aan het letten en naar me aan het luisteren. Een woord van mij is genoeg om haar te doen stoppen met haar spel (wanneer ze te druk worden) en commando's volgt ze over het algemeen vrijwel meteen op. Bibi daarentegen... laten we zeggen dat Bibi ondertussen een gezond respect voor mij begint te ontwikkelen, want ik duld geen insubordinatie. Met andere woorden: ik word link wanneer ze naar boven probeert te sneaken, de keuken in sluipt of aan de deuren krabt. Ondertussen is alleen mijn niet-verheven stem voldoende om haar uit een verboden vertrek te houden (Tessa's goede voorbeeld helpt volgens mij ook) en de deuren lossen we op met een welgemikt glas water op het juiste moment (ze keek me toch een partij belazerd toen ze ineens nat was gemeen).

Lopen met twee honden is ook wennen, vooral omdat ze allebei absoluut niet los kunnen momenteel. Tessa omdat ze loops is (al sinds 16 augustus) en Bibi omdat ze niet luistert. Ik probeerde het wel met Bibi gisteren, maar lijnde haar maar weer aan nadat ze een weiland inschoot en weigerde eruit te komen voor ze elk hazenhol had nagelopen. verward

En ik verwacht het cijfer van mijn scriptie vandaag of morgen. AARGH spannend!!
29 aug 2013 - bewerkt op 29 aug 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PrankDemon
PrankDemon, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende