Bericht (een) vriend van moeder

Ik kreeg gisteren een sms van R., een vriend van mam die altijd heel correct, hardwerkend en eervol leek en lijkt.

Hij was ooit, lang geleden, met een nep Grieks paspoort naar Nederland gekomen en heeft sindsdien zijn schouders eronder gedaan en goed zaken gedaan met mensen. Geen rare deals, althans niet meer dan in de brance gewoonlijk is, tevredenheid van zijn klanten op 1, en gaan met die banaan. Niet zeuren over het Nederlands weer, niet zeuren over hoe dom Nederlanders wel niet zijn zoals mijn moeder dat altijd deed, ook al is hij stiekem best slim. Gewoon down-to-earth stuff.

Hij stuurde me een berichtje waarin hij zei dat hij met mijn moeder had afgesproken en zij onze situatie had verteld. Hij schreef dat hij aan mijn kant stond, hij het niet met haar eens was en vindt dat ze overdrijft en dat hij dat aan haar gezegd heeft.

Hij schreef dat als ik iets nodig heb, dat ik dan kan bellen of schrijven, dat hij er voor me is. En ik geloof 100% dat hij heel het land doorrijdt voor me, ZONDER iets te verwachten. Zonder helemaal in een depressie terecht te komen omdat iemand niet hetzelfde gebaar terugdoet, terwijl hij ZEGT dat ze niets hoeven te verwachten, zoals mijn moeder.

Als je niets verwacht, moet je erachter staan, en als je niets terug krijgt en daar ben je niet tevreden mee, dan noem je het allereerst geen vriendschap, en dan ga je niet zeiken, maar ga je gewoon verder en houdt het contact op. Anders lieg je, dat je niets verwacht.

Het is OKE om dingen van de ander te verwachten zeker als je iemand je vriend noemt. Maar wees er dan ook verdomme eerlijk over, op zijn minst naar jezelf toe.

Ik ga hem niet antwoorden want hij heeft mij geschreven, ook al zegt ie niets tegen mijn moeder, ook al geloof ik dat mijn moeder niet weet dat hij me schreef,

hij schreef TOCH omdat mijn moeder wist dat ie het niet zal kunnen laten.

Er is een reden waarom ze niet meteen met hem sprak, ze weet dat ie niet zou meegaan in haar hysterie en drama, maar nu als last resort om toch iets over mij te kunnen horen.

Ik vind de woorden fijn en ik stel ze op prijs, en ik voel me gesteund. Maar hij zal ook begrijpen, dat weet ik zeker, dat ik niets terug stuur.

Wel rot dat ie wss denkt dat het mss is omdat ik hem niet vertrouw, want dat doe ik wel.

Wil gewoon niet dat mijn moeders drama reacties uitlokken gedoe beloond wordt.
27 jul 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van knowthyself
knowthyself, vrouw, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende