Belgische advocatuur

Met uitzondering van een aantal goeie, maar die ben ik mss nog niet echt tegen gekomen. Want in de jarenlange scheiding ben ik bij meer dan 50 advocaten langs geweest. Zo moet ik maar zien rond te komen met een uitkering waarvan bijna de helft naar alimentatie gaat (welke gezien de uitkering niets wordt terug gekregen van de belastingen) . Komt erbij gezien mijn fysieke en intussen mentale beperkingen niet gelijk welke job aan kan. Het vredegerecht en hoger beroep heeft beslist het normaal is die hoge alimentatie moet betalen met uiteraard bij niet betalen ervan "kompleet loonbeslag" (dit heb ik al eens een jaar lang gehad). Wat er van mijn inkomen over is voor mezelf is lager dan het leefloon. Het OCMW wil niks bijleggen.

Wat ik wou schrijven is een oprechte kennis me vertelde haar dochter bij een advocaat heeft gewerkt. Die liet haar zijn typwerk doen met de gekende "proefperiode" . ze deed haar best en ging ervoor. De maand ging voorbij maar zag niks op haar rekening komen. Bij confrontatie ervan stak de advocaat cash geld in haar hand. Ze had niet te kiezen . Het was dat of niks voor haar inzet van de voorbije maand.

Ik moet me sterk houden op een ongekende hoop of anders stap ikzelf met een gordelbom binnen in de bar van het gerechtsgebouw.
17 mrt 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van piet1986
piet1986, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende