Asiel

Nogmaals dank voor de reacties op mijn vorige verhaal! Wat dit betreft vind ik MD altijd zo'n handige site: lekker meningen van andere mensen verzamelen. Andere perspectieven en nieuwe standpunten zien. (Ik weet het, geen forum enzo blabla, maar toch. ^^)

Ik heb zojuist eens naar het plaatselijke asiel gebeld om te vragen wat zij van mijn situatie vinden, en of zij mij een kat in het belang van het dier zouden afraden. Heb gevraagd om een eerlijk antwoord. De man in kwestie zei dat veel katten in het asiel zwerfkatten zijn geweest, en dat je die katten inderdaad niet goed binnen kunt houden, maar dat er ook zeker katten zijn die goed alleen kunnen zijn en er vanwege hun verleden (binnen) of situatie niet onder lijden om niet buiten te komen. Hij zei: je kunt eens regelmatig langskomen, en wie weet komt er een keer vanzelf een kat langs die perfect past in jouw situatie en die voldoet aan jouw wensen.

Ik heb ook gevraagd of ik, in het geval ik niet zou overgaan tot de aanschaf van een kat, iets van vrijwilligerswerk zou kunnen doen. Dat kan, bijvoorbeeld in de vorm van een pleeggezin voor een kat die door omstandigheden nog niet ter adoptie kan worden aangeboden. Heb daar dus wel bij aangegeven dat ik overdag weg ben dus een 'probleemkat' of kitten is in mijn situatie geen optie, maar volgens hem zijn er zeker mogelijkheden en kan ik het best eens langs komen voor informatie.

Dus ik ga komende zaterdag op bezoek in het asiel en me gewoon oriënteren. Eens gaan helpen in het weekend met dagelijkse asieltaakjes zou ik ook nog wel zien zitten. Ik denk al langer na over vrijwilligerswerk in het asiel, trouwens, het is naar aanleiding daarvan ook dat ik weer over een eigen kat begon te denken.

We'll see. vrolijk
13 apr 2016 - bewerkt op 13 apr 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Gewoon ik
Gewoon ik, vrouw, 123 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende