Aha overprikkeld dus.

Ik weet nu eindelijk wat ik waarschijnlijk had deze vakantie en waar ik nog steeds niet vanaf ben.

Ik weet sinds zeker 3 jaar dat ik hooggevoelig ben en lees er daarom veel over en ga nog regelmatig naar een therapeut. Dit heb ik echt nodig om te ontstressen en te 'ontprikkelen'. Want ik krijg veel meer prikkels binnen dan mensen die dit niet hebben. Ik word overdreven moe van treinreizen, festivals, eigenlijk alle plekken waar veel mensen zijn. Ook van stress kan ik helemaal ontregelt raken, en dat is nu dus gebeurd.

Voor de vakantie had ik extreem veel stress van school. Behalve dat heb ik veel gedaan buiten school terwijl ik eigenlijk rust had moeten nemen.
Nu in deze vakantie zag ik op tegen alles waar ik normaal zin in zou hebben. Elke keer als we iets zouden ondernemen kreeg ik buikpijn en moest ik spugen.

De dokter zegt steeds dat het buikgriep is en dat ik dan een hele lichte vorm heb, omdat ik maar 1x per keer spuug en geen 10x. Ja duurt wel lang dan hè voor een buikgriep?! En ook wel een aparte vorm dan..hè?

Ik las een interview in de Margriet over een moeder en dochter die allebei hooggevoelig zijn en die dochter had PRECIES dezelfde klachten als ik. Ik ben dus gewoon overprikkeld. Ik kan niks meer hebben, alle extra indrukken buiten het opstaan, tv kijken, slapen, zijn teveel.

Gelukkig heb ik een vaste therapeut die mij goed kent en waar ik altijd terecht kan. Maar wel jammer dat ik hierdoor bijna niks heb kunnen doen in de vakantie. En ik word er ook een beetje zenuwachtig van, want elke keer denk ik dat het weer gaat.. dan ga ik logeren bij iemand en dan halverwege de nacht blijkt het dus niet te gaan en hang ik weer over de wc.. en vriendinnen denken 'wat heeft zij voor enge ziekte dat ze de hele vakantie al ziek is?!' Ja dit is niet zomaar over. De meesten houden er zeker een halfjaar last van.
Ik voel me gewoon heel erg opgejaagd, heb t idee dat iedereen iets van me moet en wil en dat ik zelf geen controle meer over mn leven heb. pfff
Nja ik weet nu in ieder geval wat het is. En aan mn dokter heb ik dus ook niks..knipoog
27 aug 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Jstar94
Jstar94, vrouw, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende