47433299 In 155 AD/na Chr. schreef hij aan de

KEIZER
EEN STUK WAARIN HIJ HET CHRISTENDOM VERDEDIGDE EN WAARIN HIJ ONTKENDE DAT
ER SPRAKE WAS VAN THEÏSME EN IMMOREEL GEDRAG, ZAKEN WAARVAN DE CHRISTENEN
ALGEMEEN BESCHULDIGD WERDEN?

Verder
beschreef hij nu de christelijke leer in de
praktijk! Zijn beschrijving van de toenmalige zo genaamde christelijke geloofspraktijk spreekt nu vooral OOK van uitvoerige gebeden, waarna een vredeskus uitgewisseld werd?!
Verder zegt hij ook dat er uit de ‘memoires van de Apostelen’ werd gelezen (de euangelies) en ook uit ‘t Oude Testament, als de tijd dat toeliet.
De ‘voorzitter’ van de Gemeente
hield kennelijk een soort van Toespraak, waarbij hij al de aan- wezigen ook aanspoorde ‘deze edele voorbeelden zelf ook na te volgen’, en daarna namen zij allen deel aan de eucharistie.
Wie niet aanwezig was kreeg die eucharistie al zelfs thuisbezorgd! Maar niemand, zo zegt deze Justinus de Rechtvaardige nadrukkelijk, kòn áán die eucharistie deelnemen tenzij hij de Léér van Yesjoea had AANVAARD en zich gereinigd had van zijn zonden!
Geen wonder dat zoiets toenmaals in bepaalde gebieden als een nieuwe Ster aan de hemel kon gaan verschijnen: hij beloofde net als de huidige advertentiereclames een ware hemel op aarde als ook jij hun aanbiedingen voor lief nam?
Eerlijkheid,
openheid, rechtvaardigheid, liefde,
gelijke monniken gelijke kappen, mededogen,
tederheid, aandacht en schoonheid mede ook nu mogelijk gemaakt door God zelf op Aarde &
het levende bewijs van zijn hemelse aanwezig-heid ìn ons als ook wij ons hierbij aansloten en geduldig voortaan alle aanwijzingen ‘uit Rome, zouden gaan blijven opvolgen tot in de kleinste details’?
Voor wat hoort wat! Wie niet horen wil moet ook gaan leren voelen: wie goed doet goed ontmoet!
Voor de Romeinse keizers
na Vespasianus, Titus,Domitianus, Nerva, Trajanus & Hadrianus, was al met al de snel groeiende christelijke kerk nog maar zelden ‘n onderwerp van enige grote zorg?
De Heersende Klasse
en ook Grote Delen van de Bevolking bleven ‘t Christendom zoals eerder al zo nu toch nog beschouwen als ‘n onzinnig soort van bijgeloof?
De mensen waren geneigd van die kleine geloof-gemeenschappen de aller-vreselijkste dingen te gaan blijven bedenken en allerlei geruchten dus deden de ronde over kannibalisme, incest e.d.
Zelfs als men die geruchten niet geloofde bleef al met al zo ook nu nog hèt Feit dat Christenen atheïsten waren, d.w.z. dat zij pertinent bleven weigeren om de goden te vereren die Rome en ‘t Romeinse Volk zo nu al zoveel voorspoed & veel groter rijkdom hadden gebracht op alle velden…
‘n Ware belediging
aan het Adres van Het RIJK!!!
Tijdens de regering van Hadrianus noemde de Romeinse geschiedschrijver SUETONIUS aldus de Vervolging van deze Christenen een sociale hervorming van
Nero……

sneaky
20 apr 2024 - bewerkt op 05 mei 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende