~

Ik was met mijn vriend voor het eerst sinds februari uit eten gegaan. We gingen naar een plekje waar we nog nooit eerder waren geweest en het eten was lekker. Ik kwam er alleen achter dat mijn ex bij hetzelfde zaakje zat. Hij zat, samen met een meisje, net op een plek die ik constant in mijn ooghoek zag. Ik had nog kort zitten staren, met de gedachte: is dit hem echt? En hij keek net iets te lang ook mijn kant op, dus ja, volgens mij was het hem. Tijdens het eten zag ik hem constant zoenen met zijn chick in mijn ooghoek en dat was, ja, irritant. Als ze niet aan het zoenen waren, zaten ze met elkaars handjes te friemelen en op elkaars schouder te leunen. Wat is de kans ook, dat je op exact dezelfde dag rond exact dezelfde tijd bij exact hetzelfde restaurant als je ex gaat eten, die niet in deze stad studeert of woont?
Zijn nieuwe chickie misschien wel. God, ik hoop het niet. Ik vond het te irritant om nog een keer aan te moeten zien.
Als ik uit eten ga met mijn vriend, uhm, eet ik meestal en praten we wat. Als we willen zoenen, doen we dat wel als we bij hem thuis zijn. Ik snap het ook gewoon niet helemaal. Ach.
Als mijn moeder weer eens vraagt hoe het met mijn ex is, kan ik zeggen dat ‘ie een vriendin heeft die ‘ie constant af zit te lebberen.

Ik had het nog tegen mijn vriend gezegd, dat mijn ex er ook zat, daar achter hem, en hij zei eerst: “Dat is wel een ander type zeg, lijkt wel een boertje.” en even later: “Hij had vast een grote lul, want er is niets anders aantrekkelijk aan hem.”, dus misschien had ik het pas moeten zeggen als we weer thuis waren.


Mijn oma is gisternacht overleden. Ze reageerde al eventjes nergens op en sliep de hele tijd. Mijn ouders waren eergisteren nog langs geweest, maar ze sliep dus. Ze was gewoon een beetje op en ik weet ook niet hoe ik me erbij voel. Het is ergens wel beter dat ze overleden is, want ik heb niet het gevoel dat ze het leven nog leuk vond. Maar dat is raar om te zeggen.
Ik weet niet hoe de begrafenis in deze tijden precies gaat zijn.


Volgende week beginnen mijn colleges weer. Als ik ergens geen zin in heb, is dat wel in online colleges. Ik moet ook elke week een dag van 9 tot 15 studeren. En twee andere dagen alleen van 9 tot 11. Getsie.
Ik zou liever gewoon de hele dag in bed liggen, maar goed. Ik moet iets doen. Ik ben bang dat ik gewoon nooit meer fysiek onderwijs ga krijgen. Dat ik afstudeer zonder eens in het jaar daadwerkelijk op de universiteit te zijn geweest. En dat vind ik een deprimerende gedachte. Ik weet niet, ik kijk niet uit naar dit hele jaar. Ik wil mijn huis uit mogen. Ik wil weer naar een concert kunnen en ooit naar het buitenland en het is allemaal zo uitzichtloos, want wanneer is het voorbij? Geen idee, gister zaten er nog genoeg studenten te dicht op elkaar te feesten hier. Ik heb moeite met positief blijven.

Dus ja, dat.
Er gebeuren genoeg leuke dingen hoor, maar ik voel me even uitgeput.
24 aug 2020 - 482x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 22 jaar
ModeMode
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende