~

Ik ben een beetje moe. Nog steeds een soort van gestrest, maar ik weet niet wat ik eraan moet doen, het regent en ik moet zo naar de tandarts, dus ik kan niet gaan hardlopen. Vanavond maar weer yoga.
Ik lag vroeg in mijn bed en toen ging de buurman weer harde muziek draaien tot half elf 's avonds en dat verpestte mijn slaap. Ik werd gewoon om zes uur wakker. Dat is te weinig slaap voor mij.
Mijn vriend is zich volgens mij aan het afvragen of ik depressief aan het worden ben, omdat ik zei dat ik geen zin had om mijn hobby's uit te voeren en me maar een beetje verveelde. Ik kreeg net nog een appje of ik wel genoeg slaap. Nee dus. Maar zo erg is het allemaal niet. Ik ben gewoon licht gestrest door scriptieonzin.

Ook al kreeg ik complimenten over hoe ver ik al was gekomen in zo'n korte tijd en dat ik het verst was van iedereen en dat het ook wel sterk was, op wat puntjes na, maar ik heb nog lang om dat aan te passen, want in principe is de hele structuur en opbouw goed.
Dan denk je: waar maak je je druk over?
Ja, geen idee. Ik leg de lat lekker hoog voor mezelf. Ik wil niet zomaar een voldoende voor mijn scriptie. Ik wil minstens een 7,5. Waarom wil ik dat? Geen idee. Ik denk dat ik het kan.
En eigenlijk moet ik het allemaal loslaten. En denken; c'est la vie, je doet wat je kan, in plaats van dat je je constant druk maakt of je wel genoeg doet en of het wel goed genoeg is en of het wel logisch is en 7,5-waardig.

Ik ging met mijn vriend boodschappen doen en voor hem is het heel normaal om naast snacks, avondeten en wat te drinken ook wiet te halen, dus we gingen naar de shop, waar ik eigenlijk niet heen wilde, maar ik kreeg me toch wat verwijten over dat ik stereotypes heb over coffeeshops en wietgebruikers, dus ik ging maar.
Er hing alsnog een walm rook in de lucht en ik voelde me ongemakkelijk, want er staat iemand de wacht te houden voor de deur en het is gewoon niet mijn ding. Ze deden wel hun best met de kamerplanten en het interieur. Maar volgende keer ga ik liever niet mee.

Ik vind het sowieso geen fijn idee dat hij toch blowt als ik er ben, dat heeft 'ie nu drie keer gedaan en ik weet dat ik niet moet zeuren als ik weinig aan zijn gedrag merk (behalve een sterke stijging in het aantal rugmassages die hij mij geeft), maar het gaat om het idee. Ik ben er, we drinken een biertje, we kijken een filmpje, ik snap absoluut niet dat hij dan behoefte heeft aan wiet. Hij zegt wel dat dat gewoon is omdat ik kom in het weekend, vrijdagavond, dus dan doet 'ie dat 's avonds, maar ik krijg het gevoel alsof ik te saai ben en nuchter niet leuk ben om mee om te gaan.
Nu maakt 'ie er een punt van om steeds te benoemen dat ik een heel leuk persoon ben en dat hij smoked omdat hij dat lekker vindt, want ik ben een heel leuk persoon! En het is maar heel weinig! Maar ik weet niet wat 'weinig' wiet is. Ik heb nergens verstand van. Ik zie een bong staan en ik denk: oh ja, iets met wiet. Dat doosje waarvan ik niet wist wat het was, is blijkbaar een grinder. Daar doe je iets mee om een of andere reden. Weet ik veel waarvoor wat allemaal is. Dat zou ik moeten googlen.

Het is voor hem gewoon allemaal zo normaal, ook omdat hij met zijn broer graag smoked en met vrienden en ik vind het gewoon niet normaal en voel me er dus gevoelsmatig niet goed bij, maar dat is een slecht argument, want 'dat is maar een gevoel', aldus hem. Ik weet niet man. Het is toch niet raar dat ik me er oncomfortabel bij voel. Dat ik bang ben dat het voortaan elke keer dat ik er ben smoken is en dat ik dat maar normaal moet vinden. Dat jij dat al bijna je halve leven doet, dat ben jij, dit is de eerste keer dat ik omga met iemand die regelmatig blowt en het voelt onwennig.
De volgende dag was ik meegegaan naar zijn oma, waar ik wel een halve dag ben gebleven en dat is wel iets anders en even fijn. Dat je niet altijd hetzelfde doet.

Nu gaat dit hele verhaal over wiet.
Dat was niet de bedoeling.
Nou ja, ik zit er dus een beetje mee, maar ik krijg van anderen te horen dat dat niet nodig is, maar zo voel ik me nou eenmaal.
Als ik maar niet advies krijg over bepaalde dingen die kunnen helpen tegen stress.
10 mrt 2020 - 464x gelezen
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 22 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende