menu myDiary

Schommelen

Ik moet eigenlijk lezen voor mijn studie, maar ik dacht: ik neem even een pauze en ga een verhaaltje tikken en dan ga ik verder.
Dit is uitstelgedrag.

Ik heb voor het eerst gesolliciteerd op een stage en het onderwerp past precies bij het vak dat ik nu doe, de studierichting die ik heb gekozen én het is iets waar ik voor sta. Namelijk seksuele voorlichting voor tienermeiden. De stage gaat, als ik het goed heb begrepen, over het onderzoeken van de effectiviteit van deze voorlichting en hoe de uitvoering ervan moet zijn. En dat vind ik kneiterboeiend.
Maar ik studeer geen psychologie.
Dus misschien willen ze me niet hebben.
En dat zou ik jammer vinden.
Maar aan de andere kant zou het een wonder zijn als ik bij mijn eerste sollicitatie al wordt geaccepteerd.
Als je je verwachtingen laag houdt, kan je altijd verrast worden.

Op een of andere magische manier heb ik een 8,5 voor mijn paper ontvangen. Of, ik, wij, wij hebben een 8,5 gehaald. Ik stuurde mijn paperpartner een appje met het heuglijke nieuws en als eerste reactie kreeg ik: 'Hallo, dit kan echt niet.'
Het voelt ook niet zo goed. Ik bedoel, het voelt wel goed dat de docent mijn analyse 'prachtig' noemde en zo, maar er is niet genoeg tijd en moeite ingestopt voor zo'n hoog cijfer. Al helemaal niet door mijn paperpartner. Dat klinkt niet zo aardig, maar het is nou eenmaal een feit. En dan hebben we alsnog, voor zover ik weet, het hoogste cijfer van de werkgroep gehaald. Hij heeft me ook al twee keer geappt dat hij het niet kan geloven, dus, ja, dat, same. En ik krijg eindelijk een kopje thee van hem.
Volgende werkgroep is al de laatste werkgroep van dit vak. Het was een interessante ervaring. Ik heb ook een debat geopend, terwijl ik daar niet sterk in ben, maar ik kreeg te horen dat het een goede opening was, dus dat voelde goed.

Ik onderschat mezelf soms wel.

Ik heb niet zo'n zin in volgend blok. Ik volg weer een vak over jongeren, maar het boek dat we gebruiken komt uit 2013. Dat is, als het over jeugdcultuur gaat, oud. Er is sinds 2013 zoveel veranderd in de wereld en al helemaal als het gaat over jongeren. Maar het boek is in 2013 gepubliceerd, dus het onderzoek is ook al ouder dan dat en ik ben gewoon zeer sceptisch. Vorig jaar mocht ik alleen onderzoek na 2015 gebruiken bij een vak over jongeren, omdat 'alles zo snel verandert'.
Mijn andere vak is een pedagogisch vak en mijn laatste pedagogievak, genaamd jeugdrecht, was een hel, dus ik kijk er niet naar uit. En het wordt ook in mijn minst favoriete universiteitsgebouw gegeven. En ik ben slecht in biologische processen onthouden en toen ik me inschreef voor het vak, dacht ik: ik ga mezelf uitdagen en over hersenontwikkeling leren en nu denk ik: lord, help me, waarom doe ik dit mezelf aan?

Ik schommel heel erg tussen het idee van mezelf uitdagen en in mijn comfortzone willen blijven, want elke keer dat ik uit mijn comfortzone treedt is het onplezierig, maar het is ook niet goed voor mijn ontwikkeling om altijd veilige dingen te doen.

Ik heb een muntplantje en een mooie roze plantenpot gehaald, dus nu ga ik die even laten groeien. Zodat ik er veel muntthee van kan zetten. Ik heb vaak de neiging om gelijk heel veel muntthee te zetten van mijn ene plant en dan is er niets meer van over en dat werkt niet. Ik geef hem even de ruimte.
Mijn kamille gaat niet zo snel meer, maar je moet geduld hebben, hè.
Ik had ook een andere plantenkas met pepertjes, basilicum, dille en bieslook, maar die had ik dezelfde dag al uit mijn vensterbank gegooid. Per ongeluk. Alles was in een systeem gezaaid, met plakkertjes en alles en nu lag het op de grond. Ik heb de aarde er maar weer ingeschept, maar niet alle zaadjes hebben dat overleefd, dat weet ik vrij zeker. Er groeit wel heel wat, vier verschillende soorten zaailingen door elkaar. Ik heb werkelijk geen idee wat wat is. Dat gaat nog wat worden als ik dat ga verpotten.

Ik moest me woensdag voorbereiden op dat debat, dus ik ben toch niet gaan hardlopen en nu komt de tentamenweek eraan en gaat het dus nog even duren voordat ik weer tijd heb.
Want ja, ik moet eigenlijk nu mijn studieboek lezen.
Zucht.

31 maart 2019 - 271x gelezen
Er is 1 reactie op dit verhaal.
iAngel
Vrouw, 21 jaar
vorige  volgende
13 sep 2019 15:44 Neutraal
11 sep 2019 21:33 Kracht
07 sep 2019 11:04 Iets over roze en katten
03 sep 2019 23:12 Even legen (18+ verhaal)
02 sep 2019 08:40 Typisch ik
24 aug 2019 21:59 Speculaas.
23 aug 2019 13:36 On brand
18 aug 2019 22:03 Calathea.
15 aug 2019 23:01 Automatisch schrijven.
13 aug 2019 00:01 Fudge.
09 aug 2019 15:48 *Potjes*
07 aug 2019 15:52 Perzik
01 aug 2019 19:50 -
31 jul 2019 16:39 Mint
28 jul 2019 22:03 Vervelend.
meer..