Pruik

Mijn nachtmerrie : Mijn lange donkere lokken verliezen… Oftewel ik leef nu mijn nachtmerrie want ik kan als ik zou willen nu in een uur tijd of zo mijn hele hoofd kaal plukken. Zonder pijn kan ik overal op mijn lichaam mijn haar verwijderen, sommige plekken natuurlijk helemaal te gek!! *voorlopig nooit meer scheren whoeiiii* maar maar maar maar ja maar… hele diepe zucht. Mijn ‘trots’ gaat ook + het verlies van wimpers en wenkbrauwen staat nou ook niet op mijn lijstje – laten we dat nog eens proberen!

Gistermiddag is de kapster gekomen om voor speciale gelegenheden een pruik uit te zoeken, ik wil namelijk het liefst een piratendoekje gaan dragen maar als ik naar ‘buiten’ ga naar openbare gelegenheden en dat soort kwats wil ik niet de stempel ‘kankerpatiënt’ krijgen omdat je ziet dat ik kaal ben. Een kaal hoofd van een kanker patiënt vind ik gewoon het naarste gezicht wat er is. BAH! Voor mijzelf maar ook naar andere toe… het ziet er gewoon niet smakelijk uit. Nu weet ik wel dat je er als je kanker hebt niet perse smakelijk uit hoeft te zien maar mensen de stuipen op het lijf jagen met een kaal ziek hoofd hoeft nou ook weer niet… toch?

Goed de kapster. Doodsbang was ik van haar, sowieso ben ik al bang van de kapper en ik knip ook al minstens 5jaar zelf mijn puntjes en dan kwam er nu eentje voor pruiken omdat mijn haar straks HELEMAAAL weg is…. WAT?!?! Toch ook dit zoals zoveel nu moet gewoon gebeuren. Samen met een vriendin had ik het er over dat ik altijd al dreads heb willen hebben.. maar omdat ik dat zonde van mijn haar vind heb ik dat nooit gedurfd… de angst dat ik na die dreads dan mijn hoofd kaal zou moeten scheren of kortknippen of aaagghhh nee geen denken aan. Nu zaten we dus lekker te kletsen over die dreads en over dat we jaren terug elkaars haren altijd deden vlechten (met van die vele dunne lange vlechtjes met een berg nephaar er doorheen om het nog langer en mooier te laten lijken) toen de kapster binnen kwam.

“Zo Lara ik wilde beginnen met gewoon even met zijn drietjes de boeken een beetje door te bladeren en als je dan iets ziet wat je leuk vind schrijven we die even op en op het einde zoeken we de leukste uit die ik dan volgende week met je kom passen”
“Okay ik heb alleen één vraagje, zijn er ook pruiken met dreads”
“Euhh ja volgens mij wel”
*kapster slaat het boek open op een bladzijde waarop een dreads pruik stond*
“Ja die wil ik” Ik zag de foto en de rest van het boek hoefde ik al niet meer te zien. Ik wil de dreads.

Uiteindelijk toch nog wat door het boek gekeken maar de pruiken vond ik allemaal echt helemaal niks, het is gewoon niks voor mij om een gestyled kapsel te hebben.. .dat heb ik nooit dus het zou er TE nep uitzien… Toch heb ik besloten nog een extra pruik mee te laten komen met vlechtjes (ook echt een te gekke) omdat ik 100% zeker weet dat de vlechtjes mij staan omdat ik die al veeel vaker gehad heb en dreads natuurlijk niet.. (wel die ik zelf wel eens een paar ingevlochten heb met van zo’n klem erbij maar goed nooit een bos vol)

Waaahhh ik ben zo benieuwd en heb echt zin in mijn dreads dit maakt denk ik mijn haar verlies een klein beetje dragelijker… Al ben ik nog steeds heel bang om nu te gaan beslissen wanneer ik het er nu af haal want eigenlijk is mijn haar er klaar voor maar mijn geest nog niet helemaal… mijn mooie mooie mooie lange lange lange haar…. Snik.
03 sep 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lara
Lara, vrouw, 123 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende