Nadeel kaartjes MD & mijn moeder :S

Hallo lieve LL lezers,

Tja dit MOET eventjes LL want inmiddels weten veel te veel mensen de weg naar mydiary te vinden. Dit komt door jullie kaartjes waar ik natuurlijk mega blij mee ben en in het begin twijfelde ik nog eventjes of ik ze wel op moest hangen ivm mensen die ze per ongeluk zouden lezen en daardoor op MD zouden gaan zoeken naar Lara.. al is zoeken dan al niet eens nodig meer… Zoals sommige misschien al gezien hebben/hadden heb ik al mijn verhalen van voor mijn ziekte maar op LL of privé gezet. Van de andere kant krijg ik zoveel leuke kaartjes van jullie die ik gewoon graag op wil hangen en dat heb ik dus gedaan…

Met het gevolg dat gister mijn moeder (aaaghhhr ik kan der niet uitstaan) kaartjes van jullie stond te lezen en ze stelde geen vragen van “hoezo staat hier lara?” “Wat is MD” “Wat is mydiary” Ik weet gewoon 100% zeker dan wel niet 200% zeker dat die thuis meteen is gaan googlen : Lara MyDiary

Ik baal hier van. Helaas is het niet anders en misschien kan ik ooit met een andere naam of wat dan ook terug komen maar voor nu is het wel even jammer dat ik me nu beperkt voel in mijn eigen dagboek. Gelukkig bestaat er nog zoiets als een LL waar ik dit soort ‘frustraties’ kwijt kan..

Over mijn moeder gesproken, die vraag kreeg ik via privé berichtjes al een aantal keer.

Zoals mijn LL lezers vast wel weten is mijn moeder narcistisch en is daar geen land mee te bezeilen… Op de ochtend dat mijn huisarts vertelde dat ik waarschijnlijk leukemie had zijn Pim en ik toch maar naar mijn ouders gegaan om het te vertellen onder het motto ‘het zijn toch mijn ouders’ Ze (vooral mijn moeder) reageerde echt kut. De huisarts zou het gewoon fout hebben want die dokter van mij (tis ook die van haar) is maar een lamlul enz.

In de avond ben ik opgenomen en heeft Pim ze ingelicht, de volgende ochtend kwam mijn vader langs (wat al wat aan de late kant is natuurlijk) en pas 3 dagen later mijn moeder (excuus??? Ze moest die andere dagen trainen voor het zwemmen, zwemmen is haar obsessie, narcisten hebben vaak een obsessie) goed… hier in het ziekenhuis waren natuurlijk alle verpleegsters en dokters helemaal verbaasd dat mijn ouders nog leefde en niet meteen naast mijn bed hadden gestaan. Gelukkig heb ik Pim en fantastische vrienden!!

Na het eerste bezoekje van mijn moeder belde mijn vader de volgende dag om te zeggen dat mama zich niet welkom had gevoeld (Ik ben al ruim 3 jaar niet welkom in hun huis) Dit gesprek is toen enorm geëscaleerd en opeens zei mijn vader dat ik moest kiezen : OF ze mochten gewoon langskomen OF ze zouden het contact helemaal verbreken. Toen hij dat zei heb ik de telefoon opgehangen maar na 5 minuten dwongen Pim en zelfs mijn zusje mij om toch mijn vader terug te bellen want dit was wel heel drastisch. En natuurlijk wilde ik dit ook niet, zeker nu niet.

Op de achtergrond hoorde ik mijn moeder toen hysterisch huilen en mijn vader had blijkbaar een deur doormidden geslagen, dus ik dacht “aaaah eindelijk komt jullie schuldgevoel naar boven”

Inmiddels weet ik…. NIKS is minder waar.


In de eerste week zijn mijn ouders financieel gaan helpen en dure cadeaus gaan geven (ik ben een kanker patiënt met een koelkastje op haar kamer) en eigenlijk had ik de afspraak met ze gemaakt dat ze 1x in de week langs zouden komen en dit van te voren zouden melden… helaas hebben ze zichzelf ingekocht en nu denken ze ook het recht te hebben hier zomaar en vaker te kunnen komen…

Ja DIT krijg ik er ook nog even bij… . inmiddels heb ik allemaal nachtmerries over mijn moeder dus dat ze me geen goed doet is duidelijk maar het maakt het zo moeilijk dat ik weet dat zij een persoonlijkheidstoornis heeft en dus niet doorheeft WAT ze doet.

Ik ga hier een gesprek over krijgen met artsen en hoe het beste aan te pakken en zo…

Tis fijn om het in ieder geval nu even van me afgeschreven te hebben… want mijn moeder is vieze spelletjes aan het spelen over mijn rug. Ze heeft het als ze hier is ook alleen maar over zichzelf en gister avond terwijl ik 39,7 graden koorts had durfde ze het te zeggen dat ik me niet zo aan moest stellen want ik wist dat ik zo ziek zou gaan worden van de chemo.

Tja en normaal kan ik denken “jij bent ziek” maar nu heb ik het zelf veel te zwaar omdat er in mijn achterhoofd bij te houden. En ik weet gewoon als ik ga zeggen dat ik haar niet meer wil zien dat ik mijn vader kwijt raak EN dat mijn broertje dan met 2 doorgedraaide mensen in één huis moet wonen en tja dat kan ik dat menneke niet aandoen.

Aaaaggghhhrrr gedoe!!

En voor nu ga ik proberen te genieten van het moment dat ik me even wat sterker voel.
01 sep 2008 - bewerkt op 11 okt 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lara
Lara, vrouw, 123 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende