jeuk is niet leuk

Jeuk jeuk jeuk jeuk jeuk jeuk jeuk en nog eens jeuk! *foei niet krabben want je kan jezelf openkrabben en daar kan je weer infecties van krijgen en daar kan je weer aan… bwaaahh*

Dat belachelijke riedeltje : Pijn is fijn, bloed moet en jeuk is leuk… gaat echt allang niet meer op. Pijn is alles behalve fijn, bloed (en dan vooral het verlies daarvan) mag helemaal niet gebeuren en jeuk: Aaaaaaaaaaaaaaaaaaggghhhhrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Oftewel de chemo kwaaltjes beginnen flink door te komen, inmiddels ben ik er ook wel achter dat ik aan een behoorlijk zware chemo zit (3 smaken door elkaar, waarvan er 1 10x 24 uur gelopen heeft) dus alle klachten die je ervan kan krijgen zijn zich nu aan het aanmelden bij mij.

- Droge, dunne, geïrriteerde huid V
- Beschadigt slijmvlies V
- Jeuk V
- Geen ontlasting V
- Ongesteld (terwijl de pil gewoon doorgeslikt word) V
- Koorts V (gister zelfs 39.7)
- Chemische smaak in de mond V
- Reuk weg V
- Haar uitval (begint nu toch echt te gebeuren...... verdrietig )

En waarschijnlijk vergeet ik nu nog even wat dingentjes maar goed tis ook opeens zoveel…

Inmiddels krijg ik wel (hèhè eindelijk knipoog) morfine!! Wat overigens ook niet iets is om trots op te zijn want dat betekend gewoon naast alle rotzooi die ik al binnen krijg nog meer rotzooi.. maar tis een fantastische uitvinding tegen de pijn.

De chemo is gisteravond om 20.00 gestopt, klinkt misschien heel feestelijk maar nu ‘begint’ het pas echt zei de dokter. Nu is mijn weerstand hemaal verdwenen en uiteraard heb ik alweer de mazzel een infectie te hebben opgelopen dus foute boel maar goed ik ben in goede handen en word om het uur gecontroleerd en vandaag voel ik mezelf al weer een stukje beter… ik hoop alleen dat ik niet een paar weken langer nu hier moet blijven want zonder fratsen moet ik al nog ongeveer 4 weken in de omgekeerde isolatie blijven en dat vind ik eigenlijk wel lang genoeg.

En waar blijft dat telefoontje dat het huis doorgaat of niet?!?!?!
01 sep 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lara
Lara, vrouw, 123 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende