zorgen

ik moet het even van me af schrijven, dus mijn oude vertrouwde MyDiary komt nu goed van pas.

Mijn man John heeft al jaren last van allerlei problemen- vermoeidheid voornamelijk, maar ook zijn rug en zijn darmen. 7 jaar geleden had hij een colonoscopy (waar ze via je achteruitgang naar binnen gaan om alles even te bekijken en werd hij verteld dat hij Diverticulitis had (waar je darmen een soort van lusjes heeft omdat je niet genoeg vezels hebt gegeten over de jaren heen). Niet iets wat zorgelijk is; heel veel mensen hebben het en leven jaren zonder sympthonen. Als je het eenmaal hebt kom je er verder niet meer van af, dus darm klachten zijn vanaf dat moment normaal.

Een half jaar geleden begon hij met het krijgen van bloedingen wanneer hij naar de WC ging. Alhoewel- twee jaar geleden is de eerste bloeding die hij zich kan herinneren begonnnen. Hij dacht dat dit was vanwege de diverticulitis en maakte zich niet zo'n zorgen. Hij vertelde het de doctor die zei dat hij vast aambeien had en ja, die last in zijn rechterzij was de diverticilitis. Daar bleef het bij. Sinds een paar maanden geleden heft John een nieuwe doctor en hij vertelde het haar (als 1 van de vele symptonen waar hij last van heeft) hij vertelde ook dat hij een 'massa' kon voelen in zijn zij, en dat hij dacht dat dat misschien opstoppingen waren vanwege de diverticulitis. Zij wilde het eigenlijk wel verder uitzoeken.

Eigenlijk wist ik niet wat ik me bij die bloedingen moest voorstellen. dus toen hij een paar dagen later zei: "Imke, dit is wat ik bedoel" en mij een explosie van zwart en knalrood bloed in de WC liet zien moest ik wel even slikken. Dit was niet even een 'oh, er zit wat bloed op mijn papiertje' geval....

hij zag een consulant die idd ook wat voelde in Johns zij en een nieuwe colonoscopy wilde doen. Die test gebeurde 2 Januari, maar de man kon met de camera niet voorbij de diverticulitis en kon daarom de colonoscopy niet verder afmaken. Daarom werd John gevraagd een CT scan te laten maken (soort van 3D van je darmen). We maakte ons niet al te veel zorgen, want die diverticulitis zou vast het problem zijn en John zou vast 'gewoon' dat gedeelte van zijn darmen moeten laten weg halen, probleem opgelost. Toen hij zijn darmen leeg moest 'spoelen' merkte hij trouwens op dat hij de 'massa' nog steeds voelde- dus het was niet de ophoping van ontlasting wat wij eerst dachten.

Woensdag avond werd de CT scan gemaakt- 6 dagen na de colonoscopy. 'Over 2-3 weken hoor je van ons' vertelden ze. Vanochtend waren we bij een begravenis en toen we terug kwamen had de PA van de consultant 3 keer gebeld, en uitieindelijk een boodschap achter gelaten dat de DR hem Dinsdag wilde zien.

Nu maak ik me zorgen, als je binnen 36 uur gebeld word, om binnen 6 dagen terug te komen zit het toch niet goed? Ik dacht eerst; ooh, een bloed test laat zien als er wat serieus mis is, en John heeft zo veel bloed testen gehad de afgelopen weken; d'r is niks mis. Maar ik lees net op het internet dat 1 van de dingen waarop een bloedtest voor kanker test ijzertekort is; wat John idd ook heeft.

Het kan gewoon diverticilutis zijn, zoals wij al dachten, maar eerlijk gezegd maak ik me nu toch wel verdomd veel zorgen. John ook trouwens. Hij sliep ook pas na 4en vanochtend...

Ik kan er dinsdag vanwege mijn werk gewoon niet bij zijn. Ik heb gezegd dat hij iemand mee moet nemen, waarschijnlijk zijn schoonbroer, maar ik zit me nu echt af te vragen of ik gewoon tegen mijn werk moet zeggen; sorry, die vergadering moet maar zonder mij. Die vergadering is 1 van de vergaderingen waar ik echt bij moet zijn, dus als er niets bijzonders aan de hand is met John is dat een drastische actie, maar als er wel slecht nieuws is, kan ik er toch niet niet voor hem zijn omdat ik zo'n stomme vergadering heb...

Nuo... nog even piekeren dus. Hopelijk zijn we op dinsdag avond gewoon blij omdat het allemaal wel mee valt...

11 jan 2014 - bewerkt op 11 jan 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Dutch Bird
Dutch Bird, vrouw, 44 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende