Zondagrust

In mijn brievenbus lag een tijdschriftje van de Vereniging Zondagsrust. Officieel is het de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Zondagsrust en Zondagsheiliging. Ze zijn gevestigd in Rhenen. Het bestuur laat een juridisch onderzoek uitvoeren om na te gaan welke argumenten gebruikt kunnen worden tegen winkelopenstelling en vergunningverlening voor evenementen op zondag. Daarnaast zoeken zij naar mogelijkheden om eerder betrokken te raken bij inspraak- en bezwaarprocedures in gemeenten. Ook wordt gekeken of er wettelijke middelen ingezet kunnen worden als een gemeente afziet van handhaving.

In het tijdschrift een interview met een dominee, met een Jumbo ondernemer die zijn supermarkt gesloten houdt op zondag, een SGP-wethouder, een psychologe, een artikel over werken op zondag, over een gezin met negen kinderen en hoe zij de zondag invullen en een christelijk verhaal.

Heb jij iets met zondagrust of helemaal niet ? Voor mijzelf is de zondag een vrije dag, maar geen kerkelijke dag. De rest van de week werk ik dus is het fijn om tijd voor mezelf te hebben. Om op te laden. Dat winkels open zijn is een keuze die men zelf moet maken. Al zal ik niet snel naar een winkel gaan. Meer uit de gedachte dat ik iedereen een vrije zondag gun. Al zijn er natuurlijk meer branches waarin gewerkt wordt. Net zoals ik bijvoorbeeld met pasen of kerst ook niet naar een meubelboulevard ga.
20 sep 2020 - 121x gelezen
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 49 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende