Weer in een depressie

Vandaag een intake gehad met een psycholoog. Ze was toch wel geschrokken van de situatie waar ik in zit. De emmer is overgelopen en niet zo'n klein beetje ook.
Alleen al mantelzorger van mijn oma nu iets meer dan een jaar, vriendin zelfmoord gepleegd, neef geprobeerd zelfmoord te plegen en tante overleden. Oh ja en tussendoor werd ik getroffen door Corona.

En over corona gesproken, ik werk in het ziekenhuis. Heb een hoop Covid Patiënten gezien, hoop ellende gezien en veel mensen zijn veel te jong overleden.

Maar terug naar vandaag, de intake. Ik zag er enorm tegenop maar mijn leidinggevende R had een paar goede woorden en was enorm lief. De vrouw belde in en we zagen elkaar voor het eerst. Ze gaf een fijne rustige indruk en zei direct dat ze mij kon helpen. Eerst even over vroeger kunnen praten, ze denkt dat ik uit mijn jeugd een trauma heb opgelopen van mijn vader. Daarnaast zit ik nu in een diep zwart gat.
Allerlei termen kwamen voorbij: Depressie, rouw, PTSS, EMDR. Hier schrok ik mij rot van en besefte opeens van shit dit is serieus niet goed. Ze heeft 1,5 uur gepraat met mij en gaf een vertrouwend gevoel, hier met haar kan ik dit aan. Mijn teamleider is enorm lief en steunt mij enorm. Ik kan haar altijd appen of bellen. (maar liever niet 's nachts) 3 jaar geleden zeiden ze Dysthieme maar dit voelt zo anders en erger/ heftiger.

Helaas heb ik geen steun vanuit huis. De covid revalidatie gaat niet lekker en ik moet mij maar niet zo aanstellen. Ook werk ik niet volledig en dat gaat voorlopig niet gebeuren. Morgen start ik wel met de fysio revalidatie. Zo hoop ik een compleet pakket te hebben en vol naar een herstel kan gaan.

Daarnaast heb ik wel enorme steun van mijn lieve collega's A, A en D. Ze snappen hoe ik me voel en kan daar altijd terecht. Met A gaat het ook niet goed, ik hoop dat zij ook snel weer beter wordt.

Op advies van R moest ik wat er gebeurd was vandaag, even opschrijven. Zo gezegd, zo gedaan.
volgende week weer een gesprek en zal dan weer proberen te schrijven. Fijne middag allemaal!
07 jan 2021 - 87x gelezen
Profielfoto van Koekie1234
Koekie1234, vrouw, 27 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende