Weer een afspraak

Drie weken is het nu, dat ik met de pil begonnen ben. Veel langer is het nu al, dat ik geen vrede heb met mezelf. Het leuke van de pil? M'n borsten groeien. Het nadeel van mijn gevoel? Mijn hele lichaam groeit.

De afgelopen weken is het echt ernstig. Ik sport niet, was intens moe, eet heel veel. Afgelopen weekend zag ik mensen van school. Die had ik al een iets van twee weken niet gezien. Ik zag ze kijken en hoorde ze denken: jeetje, wat ziet die eruit. Die is dik geworden. Net als dat ik de vriendin van mijn broer het hoorde denken toen ik hen ophaalde van de vakantie. In twee weken ben ik flink gegroeid.

Zaterdag met uitgaan maakte iemand de grap: "Ja, maar jij wordt alleen maar dikker." Of iets in die richting. Het was een grap die ik normaal prima kan uitstaan, vooral van die persoon, maar nu zag ik de kern van waarheid erin. Het was waar. Na het uitgaan gingen we nog wat eten. Ik twijfelde tussen twee dingen. De subtiele hint om voor het mindere te gaan werd me gegeven. Misschien bedoelde ze dat helemaal niet. Maar ik denk het wel.

Ik weet niet wat of waarom. Ik weet slechts dat mijn buien wisselen, ik mezelf nu echt dikker eet en het niet slechts in mijn hoofd zit, dat ik niet durf af te spreken met mensen omdat ik weet dat ik er niet uit zie, dat ik mezelf gewoon niet meer goed aan kan.

Omdat ik het allemaal merk en ervaar, maar op de heldere momenten ook nog wel weet dat ik het zo niet wil omdat ik weet hoeveel ik ook kan genieten van het leven, heb ik vandaag eindelijk een afspraak gemaakt bij de huisarts. Ik raak de controle kwijt over mezelf en heb hulp nodig. En die ga ik deze week vragen. Ik vind het doodeng, omdat ik bang ben weer in een molen terecht te komen, dat ik niet goed zeg wat ik bedoel, dat ik verkeerd begrepen word, of de verkeerde hulp krijg en het alleen maar slechter gaat worden of wat dan ook. Maargoed, de afspraak staat er voor deze week en ik ga het zien. Ik wil het gewoon niet verder zo laten doorgaan.
07 jul 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Damn
Damn, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende