Waar leven we voor?

Begrijp me zeker niet verkeerd, ik ben niet depressief, maar waar leven we voor? Wat is nou het doel?

Ik bedoel, het leven is echt volledig zinloos. Aan het einde gaan we dood, iedereen. En met de tijd zal de aarde ook wel een keer vergaan.

Het fascineert mij, het leven. En ik kan gewoon niet begrijpen waarom we leven. Aan het eind is iedereen dood en is alles gewoon voor niks geweest. Elke dag is hetzelfde. We staan op, gaan werken en in de avond duiken we weer ons bed in. Leven we dan voor die twee dagen weekend per week, voor de vakanties of voor de leuke momenten? Want om eerlijk te zijn, ik leef niet om te werken, ik werk om te leven.

Voor geld dus. Geld is grofweg het uiteindelijke doel van het leven. Ik stel me vaak voor hoe het leven zou zijn zonder geld. Ook al zou het leven dan nog steeds geen doel hebben aangezien we dan nog steeds sterven op het eind.

Het is allemaal zo ingewikkeld, we zitten hier met z'n allen op een planeet die door de ruimte zweeft maar waarom zijn we hier? Ieder persoon met z'n eigen leven, eigen verhaal en eigen problemen. We worden geboren, leven +/- 80 jaar en gaan dan weer dood. Zonder doel? Waarom?

Ik ga slapen met deze vraag en word er vervolgens weer mee wakker ik kan er gewoon echt niet bij. Ik heb antwoorden nodig ook al weet ik dat deze er niet zijn.
22 nov 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Yaad
Yaad, vrouw, 22 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende