Vriendschap

Wanneer is iemand een echte vriend? Als je met diegene kan lachen, of huilen? Of wanneer je, je geheimen bij diegene kwijt kan? En wat zijn 'gewone' vrienden dan? Mensen die je 'best' aardig vind, maar waar je alleen bij zit als je alleen bent?

Ik denk dat vriendschap is wanneer het echt klikt, ook al houd de een van horror en de ander van romantici. Dat je altijd bij diegene terecht kan als je hem/haar nodig hebt. En dat diegene je niet uitlacht omdat je donkerrood haar wilt, of blauw. Dat diegene misschien grinnikt omdat je van die aparte ideeën hebt, maar niet omdat je 'het zo stom vind'. En dat als je het niet leuk vind, dat je dan niet gemeen gaat zitten doen omdat je het zo raar vindt staan.

Wanneer je een vriendin hebt waar je alles kwijt kan, maar die woont helemaal ergens anders, dan ben je op zoek naar andere vrienden. Een vriendengroepje op school? Of een andere 'beste vriend'. Maar kan je dat vriendengroepje ook je allerbeste vrienden noemen, terwijl je misschien niet helemaal jezelf bent, maar dat je in ieder geval niet alleen bent? Ik ben het liefst alleen, terwijl ik wel aangepapt heb met 2 andere meiden. En ik ben niet mezelf bij hun.

Ik vind het persoonlijk ook bullshit dat sommige mensen hun vrienden hun bae's, allesjes en besties noemt terwijl je jezelf niet bent. Ook al ben je bang om alleen te zijn, lieg dan andere niet voor. Tot je ruzie krijgt en je alles eruit mikt. Dan is het flink mis.


Wees gewoon jezelf bij je echte 'besties'. En misschien moet je de meiden gewoon laten bij wie het toch niet zo goed klikt. Wat heb je te verliezen als je die ene allerbeste vriendin nog hebt?engel

loves,
FallenAngels
05 feb 2016 - bewerkt op 05 feb 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van FallenAngels
FallenAngels, vrouw, 21 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende