Vooroordelen

Waarom heeft iedereen vooroordelen? Iemand met zwarte kleding loopt langs en mensen denken gelijk: ''hé, dat is een emo die luistert naar emo muziek en snijdt zichzelf. Als een Marokkaan langsloopt: ''hé, een Marokkaan, mongool!''

Nooit denken mensen na over wat ze zeggen of fluisteren over anderen. Dingen die misschien helemaal niet waar zijn maar wel gedacht of gezegd worden. Het verhaal, daar gaat het om. Maar de mens is egoïstisch en denkt daar niet aan. Alleen maar aan jezelf denken hoe slecht je het zelf hebt. En vervolgens spijt hebben, maar geen sorry zeggen 'want diegene vindt het vast niet erg, of is het al vergeten'. Of helemaal geen spijt hebben.

Uitlachen is ook zo leuk. Iemand die zichzelf durft te zijn qua geloof of kledingstijl, en gelijk weer een vooroordeel over hoe diegene zou zijn. Maar het gaat niet altijd om de buitenkant. Als je denkt dat je iemand kan oordelen op uiterlijk, heb je het fout. Iedereen heeft een verhaal, een leven. Maar een gebeurtenis zie je niet altijd aan de buitenkant. En ik vind het zo slecht dat mensen daar een oordeel over hebben.

Alles bestaat uit vooroordelen. Probeer maar eens een dag zonder vooroordelen te leven. Over alles heb je een mening terwijl je hetgene of diegene niet eens zo goed kent. En misschien is het wel echt zo wat je over diegene dacht, maar is dat dan een reden om iemand omlaag te halen? Om iemand uit te lachen of over diegene te gaan roddelen?

Loves,
FallenAngels



04 feb 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van FallenAngels
FallenAngels, vrouw, 21 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende