Vriendinnen

''Hoe denk je over een surprise party als je 30 wordt?'' vroeg Ro nieuwsgierig.
''Voor die éne vriendin die ik heb?'', wierp ik grappend terug. ''Nee, geen surprise party aub''.

Stom eigenlijk. Ik ken een heleboel mensen, maar geen van al die mensen voelt aan als een echte vriendin.
Op mijn beste vriendin na dan. Eigenlijk heb ik dan ook maar heel weinig contact met die andere meiden.

Gister heb ik samen met mijn beste vriendin en een andere vriendin, die door de drukte een beetje verloren is gegaan, afgesproken. Wat vriendschappen betreft ben ik kritisch, maar dit voelde als een dagje van de drie musketiers. Ik was vergeten hoe leuk het kon zijn!

Normaal gesproken heb je ook weleens dat er een derde wiel aan de wagen mee gaat of dat jij jezelf zo voelt, maar nee dit voelde echt goed.
Drie positieve vrouwen bij elkaar. We waren ook alle drie super goed op elkaar afgestemd. Ik genoot. En zelfs van de stille momenten genoot ik. Ja, als je op een stil moment je niet awkward voelt, dan weet je: die klik is duidelijk aanwezig!

Ja, leuk. Een echte vriendin erbij. Volgende maand hebben we weer afgesproken. Een dagje sauna.

Wat betreft de relatie tussen Ro & mij, ik ben vooral tot de conclusie gekomen dat we nog heel erg op zoek zijn naar hoe en wat het beste voor ons werkt. We wonen natuurlijk nu net een jaar samen, dat is nog heel pril en beginnend. Maar als we elkaar de ruimte geven om te zijn met andere, zoals gister, dan kijken we ook enorm uit naar de avond dat we elkaar weer zien. We worden er allebei heel gelukkig en blij van. Dat is al één gewin in onze pocket. Zo langzaam komen we er wel achter waar we gelukkig van worden en ook blijven.

Het praten met die vriendinnen over onze relaties en het delen van ervaringen, bevindingen, gevoelens en gedachtes hielp me daardoor ook een stuk zelfverzekerder te zijn in de mijne. verliefd
20 aug 2018 - bewerkt op 23 feb 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Roir
Roir, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende