Vanalles en nog wat 4

Het gaat een beetje op en af de afgelopen dagen. Had erover willen praten met mijn praatmevrouw, maar zij legt de nadruk erg op de positieve dingen, wat op zich fijn is want dan voel je je vanzelf vrolijker, maar wat niet zoveel oplost. Ik probeer ook nu de positieve dingen wat meer te benadrukken, maar ik blijf toch wel piekeren over wat zaken dus leek het mij goed ze van me af te schrijven.

Ik merk dat ik na kringweekend en het geval met Joop en Esti het vertrouwen een beetje kwijt ben. Ik wou dat het niet zo was en wil er ook niet in blijven hangen. Toch ben ik continue in de groep tegen mijn eigen onzekerheid aan het vechten en het is vermoeiend. Ik ben van mezelf inderdaad wat stiller en kom er daardoor minder gemakkelijk tussen en dat helpt ook niet echt mee. Dan is de rest allemaal druk in gesprek en ik word een soort van niet gehoord als ik ertussen probeer te komen. Soms ook wel, hoor. Joop vroeg gister nog: wat wilde jij zeggen? Joop heeft daar oog voor, ook bij anderen. Het is zo anders dan mijn kring van vorig jaar. Daar was ik één van de meest aanwezigen in het gezelschap. Ondanks dat ik de oudste ben, is dat dit jaar toch anders.

Afgelopen weekend heb ik Antigone's huisgenoot een berichtje gestuurd met de vraag of hij weet hoe het met haar gaat. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want nu weet ik dat ik me geen zorgen hoef te maken. Binnenkort zal ze contact met me opnemen. Opluchting. Toch maakt het me ook boos: Waarom zegt ze niks? Waarom had ze me niet zelf kunnen vertellen dat ik me geen zorgen hoefde te maken? Waarom zegt ze zo lang niks? Was onze vriendschap wel echt?
Mag je het mensen kwalijk nemen dat ze je zorgen laten maken? Ik weet dat de zorgen bij mij liggen en geen verantwoordelijkheid zijn van die ander. Ik weet ook dat het logisch is dat je je zorgen maakt als iemand zomaar uit te lucht verdwijnt zonder aan te geven waarom. Maar mag je het mensen verwijten als ze zomaar verdwijnen?

Verder nog veel positieve dingen. Het is denk ik goed daarmee te eindigen. Ik heb immers allemaal leuke dingen te doen en mag daar blij mee zijn. Precies een week geleden was de open MIC van mijn studentenvereniging. Veel mensen hebben er opgetreden, met saxofoon, piano, zang of gitaar. Ik ging er mijn gedichten voordragen. Vond het echt tergend spannend, maar ik heb het wel gedaan! Ik zit nu te overwegen om mee te gaan doen met poetry slams. Lijkt me erg gaaf om een keer zoiets gedaan te hebben. Volgens mijn kring is het een goed idee, maar ikzelf twijfel nog wat. Zijn mijn gedichten van voldoende kwaliteit? Misschien ga ik eerst weer eens een keer kijken bij zo'n poetry slam voordat ik zelf eraan mee ga doen. Kan ik Joop en Esti meevragen, of anders Ella. Misschien zou Ruth zelfs wel mee willen. Ik had ook de kans om met mijn poëzie een keer op te treden, maar de datum die daarvoor staat is net een datum dat ik niet kan. Had dat graag gedaan.

Vanavond is er de eerste bijeenkomst voor het commissie van het decor en de kleding en schmink voor de musical van mijn studentenvereniging. Ik heb besloten dat ik mee wil doen, ook al weet ik niet hoe ik dat qua tijd ga regelen als ik straks stage ga lopen. Het lijkt me wel heel leuk en het is een kans om nieuwe vriendschappen te beginnen en oude uit te diepen. Ruth en Ella doen bijvoorbeeld ook mee.

Zaterdag is er Castlefest. Ik ga erheen met mijn zus. Heb afgelopen weekend mijn jurk al gepast en hij past gelukkig nog. Heb hem toch een paar jaar niet aan gehad. Het is een tweedelige middeleeuwse jurk. Een bruin-beige onderjurk met daaroverheen een donkerblauwe overjurk met van die lange middeleeuwse mouwen. De overjurk is van voren open en vastgemaakt met een metalen sluiting, zodat je de onderjurk ziet bij het lopen. Hij is gebaseerd op de jurken van Sansa en Catelyn Stark van Game of Thrones. Eroverheen ga ik mijn bruine cape aandoen, die is eigenlijk van een ander kostuum maar anders is het te koud denk ik, ondanks dat ik er een thermoshirt onder ga dragen.
Heb er echt zin in. Lekker mede drinken en hopelijk hebben ze nog andere lekkere dingen te koop. Sowieso zijn er veel kramen. Er is een balfolk workshop, dus daar gaan we aan meedoen. Er wordt ook Yule gevierd, dus ik heb kaarsen gekocht. Zie alleen wat op tegen het verkleed in de bus en trein zitten, dat is zo awkward, maar dat wordt vast ook fun.
20 nov 2019 - 97x gelezen
Profielfoto van Morgenrood
Morgenrood, vrouw, 26 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende