Vanalles en nog wat

Inmiddels is het 10 dagen geleden dat Antigone voor het laatst iets gezegd heeft tegen mij. Elke dag lees ik haar de vertellingen van duizend-en-één nacht voor een stuur ik haar die op via een geluidsfragment. Ze leest ze inmiddels niet eens meer, zie ik, dus ben ik ook begonnen haar nu en dan een verhaaltje te typen. Het voelt als spreken tegen iemand die in coma ligt. Gewoon praten en weten dat er niets terugkomt. Hoewel je bij iemand die in coma ligt tenminste nog misschien beluisterd wordt. Ik hoop dat ze het op een dag leest. Ik weet dat het kan zijn dat mijn berichtjes gewoon teveel zijn voor haar. Maar ik hoop dat ze dat dan tegen die tijd zelf kan zeggen. Tot die tijd kan ze zichzelf beschermen door het gewoon niet te lezen. Zo gaat dat. Maar eigenlijk voel ik me gewoon gekwetst.

Mijn scriptie loopt ten einde. Ik moet alleen nog het methodisch kader, de conclusie en een deel van het theoretisch kader. Maar het mag ook wel opschieten want ik wil het maandag opsturen naar mijn begeleider. Weet niet zeker of ik het zal halen.

Misschien ga ik naar een gay Halloween party. Daarvoor werd ik uitgenodigd door Joop. Lijkt me zo leuk! Ondanks dat ik helemaal niet goed ben in feestjes en ik ook niet zo gek ben op Halloween. Ik ga ervoor mijn korset uit de kast halen dat ik nog heb uit mijn gothictijd en heb nog zwarte lippenstift. Ook heb ik nieuwe oogschaduw besteld bij moonminerals. Ze hebben daar allemaal minerale oogschaduwen in alle kleuren die je je maar kunt bedenken. Ik dacht dat minerale oogschaduw misschien beter was voor het milieu, maar mica, één van de ingrediënten, wordt vaak gedolven door kindjes dus dat is niet zoveel beter dan microplastics.

Verder is het bijna kringweekend, een weekend weg om je kring beter te leren kennen. Ik vind het best spannend om zo lang met zoveel mensen op een hoopje te zitten. En dan komt dat Halloweenfeest er ook nog vooraan, dat maakt het niet veel beter. Heb overwogen om misschien later heen te gaan, maar weet ook niet zo goed of dat een optie is.

Met kring hebben we ook altijd een levensloop avond, of eigenlijk twee. We hebben er al één gehad waarbij maar twee van ons aan de beurt kwamen omdat we later begonnen en komende dinsdag is de rest aan de beurt. Ik ook. Vind het doodeng, even mijn leven vertellen. Ben ook van plan te vertellen dat ik half gay ben. Dat is nog wel het engste gedeelte ervan. Ik weet dat ze waarschijnlijk lief gaan reageren, maar het is toch iets meer blootgeven van jezelf. Eigenlijk is dat hele blootgeven van jezelf gewoon eng. Maar mijn verleden is voor mij inmiddels een verhaal geworden, als fictief, terwijl het heden mijzelf nog is. Dus zijn de verhalen over het heden meer kwetsbaar.
25 okt 2019 - bewerkt op 25 okt 2019 - 241x gelezen
Profielfoto van Morgenrood
Morgenrood, vrouw, 26 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende