uitwisseling school Italië

Wow wat een weekje. Met school mochten 19 kinderen op 3TTA (tweetalig atheneum klas 3) naar Treviso in Italië. Alle kinderen die wouden gaan moesten een motivatie brief schrijven. Hier kozen de docenten 19 kinderen uit die mochten gaan. En ja hoor, 2 weken later kreeg ik te horen dat ik was uitgekozen as 1 van de 19!

Eerst zouden de Italiaanse leerlingen naar Nederland komen. Maar dat is alweer een paar maanden geleden. Ik ben toen al super goede vriendinnen geworden met Aurora (de uitwisselings leerling die bij ons kwam logeren).

Vorige week maandag vertrokken wij naar Italië. Eerst ongeveer 2 tot 3 uur rijden met de bus van tilburg naar schiphol. en vanuit daar vertrokken we met het vliegtuig naar Treviso airport (2 uurtjes). Het vliegveld daar was super dicht bij de school in Treviso, dus de italiaanse leerlingen en docenten stonden ons daar op te wachten. Het moment dat Aurora en ik elkaar zagen, vlogen we elkaar om de nek. Ik was echt blij om haar weer te zien, want ik had haar echt gemist.

Natuurlijk hadden we daar wel gewoon school. We werden in 6 groepen verdeeld en kregen een onderwerp waar we een presentatie over moesten maken. Wij hadden het onderwerp muziek en sport vrolijk. Met deze presentatie moest je Italië met Nederland vergelijken. In de avond hadden Aurora en ik gekookt, heb ik gegeten met de familie waar ik logeerde en kennis met hen gemaakt. De vader van Aurora kon zich wel verstaanbaar maken in het Engels, haar zus (Greta) ook wel, alleen die moeder niet. Dus tegen haar heb ik in gebrekkig Italiaans gepraat. Beter dan niet praten, en zij vond het knap dat ik het probeerde. Gelukkig gaan wij vaak naar Italië in de zomervakantie, en kon ik wel het 1 en ander vertaan en zeggen.


Dinsdag moesten we om 07:00 al opstaan, omdat we om 08:30 op school moesten zijn. Dat was dus ontbijten en in een kwartier klaar maken omdat het van haar huis naar school 45 minuten rijden was. Daarbij kwam dus ook nog dat ik wagenziek ben. Zeker als ik bij iemand anders in de auto zit die niet echt goed rijd. En dat was hier het geval verdrietig. Die moeder bracht ons elke dag naar school en die kon dus echt niet rijden! Deze dag moesten we onze presenaties afmaken en presenteren. Het rare was dat ik altijd zo zenuwachtig ben voor presenaties dat mijn benen trillen, maar ik had dat nu helemaal niet. Dat kwam misschien ook omdat de Nederlanders en Italianen zo'n hechte groep warenverliefd. Van 14:15 tot 16:15 hadden we volleybal, mini voetbal en mountainbiken. Dit was echt super leuk, en met het fietsen hadden we veel gezien van treviso en de rivieren. Van 17:30 tot 19:45 hadden we vrije tijd. In de vrije tijd die we hadden gingen we naar het huis van Tatjana (beste vriendin van Aurora) dit was echt heel leuk want Tatjana's nederlandse uitwisselings leerling was Tessa en dat is 1 van mijn beste vriendinen. Paulo en zijn uitwisselings leerling (Tim) gingen ook mee. Bij Tatjana hebben we een beetje gechilld en om ongeveer 19:25 zijn we richting de pizzeria gegaan waar we met alle leerlingen en docenten hadden afgesproken en hebben we daar heerlijk gegeten!

Woensdag hadden van 08:30 tot 12:45 en van 15:30 tot 17:15 alleen maar luisteropdrachten! Wow dat was dus echt saai. Deze luisteropdrachten gingen over Venetië waar we donderdag naartoe zouden gaan. Ze vertelde over de Rialto brug, Piazza San Marco, de water problemen, het MOSE-project de gondola's, Murano, Burano, Torcello en meer. We hadden hierover ook een quiz. Aan het einde van de dag wist ik dus wel ECHT ALLES over Venetië. van 14:00 to 15:30 hadden we weer volleybal en mini voetbal. Na school gingen we met een hele groep naar de Kermis in Treviso. Had echt niet verwacht dat die Kermis zo groot was! geschokt Ben daar in een atractie geweest die "The King" heette. Het was echt een hele enge en leuke attractie. Ik was daarna ook heel erg misselijk. Maar ja dat hoort erbij knipoog. In de avond namen die ouders me mee naar een heel luxe restaurant. Als voorafje hadden we soort van bitterballen met een olijf en tapenade erin. Dat was echt heel lekkererg vrolijk. Als hoofdgerecht had ik de lekkerste biefstuk ooit! Die biefstuk kon je serieus zuigen. Daarbij had ik heel lekkere aardappelen waar denk ik iets in zat van kruiden, want het had heel veel smaak. Als toetje had ik een soort brownie cupkace met hete, gesmolten melk chocolade erin! Daarbij had ik nog heel lekker ijs! Het was echt net een droom! Wow zo lekker! Het klikte ook echt met die ouders en de tweeling zus van Aurora. Daar was ik echt blij mee! In de avond had ik eindelijk is tijd om met mijn lieve ouders en zus te skype. Ik had natuurlijk wel elke dag met ze gebeld, maar ik was echt blij om ze even te zien. Ik heb een hele sterke band met mijn familie en ik miste ze ook echt heel erg

Donderdag gingen we eindelijk naar Venetië!!! En wauw Venetië is zooo mooi! geschoktverliefd. Het leek echt net een schilderij! In Venetië moesten we toeristen interviewen maar hadden we gelukkig ook heel veel vrije tijd. Ik heb bij een kraampje super leuke armbandjes met Venezia erop gekocht voor mijn vriendinnen en mijn zus. Voor mijn ouders had ik een super leuk asbakje ( want ja, ze roken verdrietig )met typishe dingen uit venetië erop gekocht. Met een paar vriendinnen had ik daar ook nog een super leuke sweater met het logo van venetië gekocht. Dus nu hebben we met zijn 6en dezelfde sweater vrolijk. Die dag zijn we ook naar Murano geweest en hebben we gezien hoe ze dat glas maken met hun handen. Eerst dacht ik echt dat het heel saai zou worden maar het was juist heel mooi en knap om te zien. Ze maakten bijvoorbeeld vazen maar ook glazen diertjes, pandora bedeltjes, armbanden, kettingen, ringen en heel veel meer. In het winkeltje kon je alle gemaakte dingen kopen, maar dit was echt heel duur!, dus ik heb uiteindelijk niks gekocht. We hebben deze dag Campo San Bortolomeo, De Rialto brug, Piazza San Marco, de eilanden van San Giorgio, de eilanden van Giudecca en Murano gezien. Het was echt een top dag en ik wil echt nog een keer terug naar Venetië engel. In de avond zijn we naar Tatjana gegaan en hebben we ons klaar gemaakt voor het feestje in de avond. Het was echt een gezellige avond geworden en ik heb echt heel veel gedanst samen met Tessa en andere erg vrolijk.

Vrijdag was alweer het laatse dagje verdrietig. We moesten die dag een presentatie maken met dezelfde groepjes als eerst dus (Camilla, Pierfrancesco, Aurora, Gijsje, Stijn en ik) Deze presentatie moest gaan over hoe je deze week had ervaren. Na de presentaties hadden we onze laatste lunch In de schoolkantine, want daarna gingen we al naar het vliegveld verdrietig. De leerlingen en docenten gingen mee om ons uit te zwaaien. Ik denk dat ik die dag wel 1000 knuffels heb gekregen, vooral van die (niet knappe) Italiaanse jongen die een oogje op tessa , Gijsje en ik haddenblozen. Nicolo heeft me uiteindelijk 8 knuffels gegeven ( ja ik heb geteld!OK! ) en Pierfrancesco 5. Bij die laatste knuffel had hij me heel lang vast op mijn heupen en had ik echt het gevoel dat hij me elk moment kon gaan zoenen, dus heb toen toch even weggetrokken bah!. Aurora en ik hebben elkaar ook iets van 10 knuffels gegeven!

Ik zei vrijdag al dat ik Aurora heel erg ging missen, en ja, ik mis haar nu al heel erg, en de rest ook. Het geeft echt een raar gevoel als je in een week zo'n goede vriendschappen hebt opgebouwd en heel hecht bent geworden met mensen en weet dat je ze waarschijnlijk nooit meer gaat zien verdrietig liefdesverdriet Het is wel een week geworden die ik echt nooit meer zal vergeten en later zal na vertellen. De vader van Aurora heeft gezegt dat ik altijd mag terug komen wanneer ik wil en als ik in de zomervakantie tijd heb dat hij en ook Greta, Aurora's moeder en Aurora zelf heel graag willen dat ik nog een weekje of 2 bij hun kom logeren, zodat we met zijn alle naar het strand kunnen gaan en andere dingen kunnen doen. Ik vind dit echt super lief, want dit betekent wel dat die ouders me echt aardig vinden vrolijk Het is vandaag al maandag en ik ben nog steeds moe van vorige week! Ik ging elke dag om 00:00 of later slapen en moest alweer om 07:00 opstaan, en geloof me, dat houd je niet lang vol! Tenminste ik niet, want ik was doodop toen ik thuiskwam. Het was daar super leuk, maar ik was ook blij om mijn ouders weer te zien en in mijn eigen bedje te slapen. Gelukkig heb ik heel deze week herfstvakantie, dus ik hoef me nog even niet druk te maken over school. Even een weekje lekker uitrusten en dan weer flink aan de bak engel


Pierfrancesco wou een foto met mij. Ik had constant nee gezegd hahaha, maar het is hem toch gelukt nahnah en wat sta ik er toch weer vrolijk op.... ahum cool!


dit was op het feest, en van links naar rechts (Ik, Tom, Lara, Bente, Ayla, Tessa, Anne, Kelly, Woutje)


Afscheid op Treviso Airport


Italiaanse docenten


Mountainbiken!!!


Deze man had er 20 jaar voor gewerkt om een glasmaker te worden. Dit was zijn droom. Hij heeft me geleerd dat als je ergens hard voor werkt, hoe lang het ook duurt je je dromen waar kan maken. Hier is hij bezig om een paardje van glas te maken. Het beeldje was heel mooi geworden. En het was super mooi om te zien hoe hij kleur en vorm in het glas bracht.


Dit is de school in Treviso. Het is een hele oude school. Het viel me op dat deze school ook katholiek is. Binnen hingen overal kruizen en standbeelden en de school had zelfs een kerk.


In het vliegtuig terug naar Schiphol. In de armleuning zaten radiozenders. We hadden met heel veel mensen van 3TTA onze oortjes daar ingeplugt en op dezelfde radiozender gezet. Was echt gezellig! Sorry voor de andere mensen die in het vliegtuig zaten, ik denk dat ze wel een beetje last van ons hebben gehad geschokt verward. Nogmaals SORRY!












Deze foto's zijn genomen in Venetië. In de ochtend was het nog fris en bewolkt, maar in de middag werd het echt heel mooi weer. De lucht werd helemaal blauw en de zon was best warm vrolijk


Met Tessa en Eleonora op de trap op school


Met Tessa op de trap, sweaters uit Venetië. Love her! verliefd
14 okt 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van THATgirl86
THATgirl86, vrouw, 24 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende