Cryptowereld / Valkuil van het succes

15-3-2018

Vorig jaar Juni ben ik er voor het eerst mee in contact gekomen, de cryptowereld. Een nieuwe en vooral onzekere wereld. Een wereld waarbij je veel geld kunt verdienen maar ook kunt verliezen. Een wereld waarin je moet aftasten. Een wereld van vallen en opstaan. Een wereld van hoop en een beetje geluk.

Vorig jaar ben ik op het juist moment ingestapt, iedere dag dat ik naar mijn portfolio keek was deze meer waard geworden. Wat moest ik er voor doen? Niets! Gewoon muntjes kopen en wachten. De perfecte investering.

De maanden verstreken en in december was de grootste piek. Ik kon mijn ogen niet geloven. Dat was makkelijk geld verdienen!

Januari 2018. CRASH! Slik. Wat nu?

Het is nu half maart en volgens alle geleerden had de bullrun ondertussen moeten beginnen. Vandaag springen de cijfertjes weer diep in het rood. De reden? Negatieve nieuwsberichten.

Persoonlijk denk ik dat de technologie achter de muntjes de toekomst is maar wanneer dit daadwerkelijk gedragen gaat worden is voor iedereen een vraag. Tot nu spreek ik mensen die helemaal hyper zijn of die het onder het kopje gokken schalen.

Waar wil ik heen met dit verhaal?

Ik heb mijzelf al meerdere malen voorgenomen om 1-2 maanden niet naar mijn portfolio te kijken en er op te vertrouwen dat het inderdaad de toekomst is maar het lukt maar lastig.

De valkuil van het succes, het succes van 2017, de hoop. Ergens werkt het haast verslavend. Zal het dan deze week of deze maand weer omhoog schieten? Gaan mijn muntjes dit jaar echt 3000% in waarde stijgen?

Ik merk dat het moeilijk is om het los te laten en niet af en toe weg te dromen bij het idee dat dit misschien de stap is naar een stukje financiële onafhankelijkheid.

De cryptowereld knalt bijna ieder uur van links naar rechts en dat maakt het zo aantrekkelijk. Je kunt bijna om de 2 uur kijken er is weer wat veranderd.

Het zorgt voor mij voor de nodige onrust, niet dat ik er van wakker lig maar genoeg onrust om toch iedere dag te spieken hoe het er voor staat.

Ondanks alles raad ik iedereen aan om een kijkje te nemen, je goed in te lezen, je te laten informeren en als je wat geld kunt missen het in een muntjes potje te stoppen. Doe het alleen met geld dat je kunt missen!

Het beste is om iemand een X bedrag te geven en dit voor jou te laten beheren. Laat het voor wat het is en kijk eind 2018 wat er gebeurt is.

Als je er eenmaal mee bezig bent en er toekomst in ziet is het lastig om er op deze manier mee om te gaan. Misschien is het de toekomst, misschien is het 1 grote luchtbel?

De valkuil van het succes. Weten dat het kan. Het zelf gezien hebben. Hopen op een herhaling.15 mrt 2018 - bewerkt op 15 mrt 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Toownster
Toownster, man, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende