Tweede intake..

Vanochtend tweede keer een intake gesprek bij de psych. Dit keer stond de afkorting voor psychiater en niet voor psycholoog. Althans, de vrouw waarbij ik de intake had was geen psychiater maar werkte hier wel mee samen. Deze man ontmoette ik dik een uur na het gesprek, inclusief pauze waarbij de vrouw met hem heeft overlegd. Er spelen bij mij eigenlijk twee dingen: concentratieproblemen (waarbij vermoedelijk ADHD/ADD speelt) en stemmingswisselingen (waarbij depressie zo nu en dan opspeelt). Ik zag haar manisch met een vraagteken schrijven. Ze geeft aan dat ze twijfelt, omdat ik niet geheel roekeloos of iets ben. Dat klopt! Gelukkig.. Het maakt geloof ik echter wel dat de diagnose iets lastiger vast te stellen valt. Of ik vat dat zo op, dat weet ik niet. Ze hebben het niet letterlijk gezegd. Wat er gezegd is dat we zeker een heel eind zijn gekomen, maar dat het nog niet geheel duidelijk is en ze dat eerst duidelijk willen hebben natuurlijk. Er gaan dus twee onderzoeken afgenomen worden. Eentje gericht op het vraagstuk of ik ADHD/ADD heb, die zal de vrouw van vandaag afnemen. Ook moet mijn moeder daarbij zijn om vragen te beantwoorden over hoe ik als kind was etc. De ander heet een psychiatrisch onderzoek en zal door de psychiater van vandaag afgenomen worden. Hij zei dat het soms gedaan wordt om het probleem beter in kaart te kunnen brengen en dat het heftiger klinkt dan het is. Ze willen gewoon kijken naar waar die depressie (en de goede periodes, dus mijn stemmingswisselingen) vandaan komt. Want het kan natuurlijk ook verband houden met de eventuele ADHD/ADD. Maar het is ook mogelijk dat het bijvoorbeeld een (licht) bipolaire stoornis is. Maar dat is niet geheel duidelijk, omdat ik geen extreme dingen doe die de meeste mensen doen in 'manische' periodes.

Het is dus nog afwachten.. 30 oktober word ik getest op ADHD/ADD, 4 november word ik uitgepluist door meneer de psychiater en krijg ik als het goed is het gehele behandelplan en 'mijn diagnose' te horen. Hij had het erover dat hij dacht aan therapie en medicatie.. En ik weet niet hoe ik daar tegenover sta. Ergens denk ik ja als het helpt, waarom niet, ergens denk ik neeeeeeeeeeeeeeee. Dus.. Dat.. Ik ga het zien.. En ik vind ze ergens heel vaag nog, alsof ze dingen nog niet durven te zeggen nu maar ze zijn juist ook wel weer open. En ze vroegen superveel. En die psychiater, ik weet nou niet wat ik van die man vind. Hij daagde me een beetje uit en stelde beetje bijna dwingend vragen, maar daarna ontspande ik want hij legde uit dat hij me een beetje uitdaagde en dingen verhelderd probeerde te krijgen etc. En ik zag in waarom hij het deed. Eerste indruk was even heftig maar daarna kalmeerde het. Dus ik ben benieuwd naar de volgende keer.. Misschien is dat juist ook wel wat ik nodig heb. Iemand die er pit achter zet, niet te lief is..

Pfffffffffffffffffff. Alsnog allemaal raar en gek en duurt nog lang. En ze zeggen wel ja als er iets is of je ziet het echt niet meer zitten, kun je gewoon bellen. Maarja. Het is gewoon nog even uitzitten.. We gaan het zien.
En ja, ik vind het eng. En ja, ze zeggen wel praat erover maar dat maakt het niet minder eng en niemand kan me duidelijkheid geven en ik word gek van de wisselingen en ben nu een grote waas en moet aan school en het lukt niet eni k weet niet zo goed wat ik met mezelf aan moet. En het andere moment ben ik juist weer vrolijk en shalalala.

Ok doei.
09 okt 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Damn
Damn, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende